Alte știri

(Video) 4 eleve din Moldova s-au întors acasă cu medalii de la Olimpiada Europeană de Matematică!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Elevii moldoveni demonstrează ca se poate face performanță și acasă. Patru eleve din capitală s-au întors cu medalii de bronz de la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, transmite Protv.md. Le merge mintea brici așa că, fiind în clasa a noua sau a zecea, pot rezolva chiar și exerciții din testul de bacalaureat.

“Avem un trapez inscris in cerc. Stim ca baza mare este diamentrul cercului. Ni se spune ca inaltimea e 12 cm, latura este 15. Trebuie sa aflam raza cercului.” Acesta este un exercitiu din proba la bacalaureatul de matematica, de la profilul real. Unor elevi din a douasprezecea le da batai de cap doar textul sarcinii, acestor fete din clasa a noua si a zecea, insa, rezolvarea le-a luat cam cinci minute.
 
Adelina, Vlada si Madalina de la liceul Orizont din Durlesti si Rusanda de la liceul Da Vinci, sunt elevele care au adus la inceputul lunii patru medalii de bronz de la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete, organizata in Ucraina. ”A fost cea mai buna participare a tarii noastre in sase ani, dupa medalii si punctaj”, a spus Madalina Griza, eleva la Liceul Orizont.
 
Fetele au trecut prin doua zile de foc, in spatele carora stau ore intregi dedicate zilnic matematicii. Au fost rasplatite cu mandria aflarii pe podium. Cu fiecare reusita, spun ca sparg prejudecati gresite pe care le au stainii despre Moldova.

 

loading...

Comments are closed.