VIDEO // A găsit mașina descuiată și a luat-o să se plimbe. Un tânăr din Ungheni, reținut pentru furtul unui automobil

Un tânăr de 20 de ani, originar din raionul Ungheni, a fost reținut de polițiștii din capitală pentru 72 de ore, fiind suspectat de răpirea unui automobil.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Rîșcani au fost sesizați de către un bărbat de 50 de ani, care a comunicat că i-a fost răpit automobilul de marca ,,Toyota Yaris”, parcat pe str. Calea Moșilor din capitală.

La fața locului proprietarul a comunicat că a lăsat mașina pentru puțin timp fără supraveghere și cu cheile în contact, iar când s-a întors nu a mai găsit-o.

Prejudiciul cauzat părții vătămate a fost estimat la 100 mii de lei.

Ofițerii de investigație și urmărire penală au dispus mai multe măsuri speciale pentru depistarea automobilului și a persoanei care a comis infracțiunea, fiind orientate și alte subdiviziuni ale Inspectoratului General al Poliției.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse, automobilul a fost stopat de angajații INSP pe str. Grenoble din capitală, iar la volan se afla tânărul suspectat în comiterea infracțiunii.

Acesta și-a recunoscut vina, comunicând că găsind mașina descuiată și cu cheile în contact a urcat la volan pentru a se plimba prin oraș.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport.

Dacă va fi găsit vinovat suspectul riscă amendă de la 29 000 la 67 500 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share