(Video) Această mamă din Șoldănești crește singură cinci copii cu 640 de lei de pe lună. Femeia cere ajutor pentru școală

Această mamă din Șoldănești crește cinci copii cu 640 de lei de pe lună, Femeia cere ajutor pentru școală, guvernul sandu, acum psrm, saracie moldova, 
 

O femeie din satul Salcia, raionul Șoldănești, crește singură cinci copii, cu o indemnizație de doar 640 de lei. În sat de lucru nu are și toată speranța e la mila oamenilor. Femeia s-a pomenit că nu are cu ce-și îmbrăca doi copii pentru școală şi nici ghiozdane nu-și poate permite să le cumpere, relatează JurnalTV.

Mariana Brăilean are cinci copii. Trei fete de un an, 7 și 10 ani, şi doi băieţi – de 3 și 5 ani. Două fete școlărițe nu au cu se îmbrăca pentru a merge la școlă. Nu au nici ghiozdane, nici haine și nici încălțăminte. Doi ani la rând, Anișoara a purtat același ghiozdan, care nu mai este bun.
 
Femeia crește singură copiii, cu o indemnizație de 640 de lei, pe care o primește pentru cea mai mică, Lenuța. De la tatăl copiilor nici nu așteaptă vreun ajutor. Vara aceasta, femeia a plecat de la soț și trăiește în casa surorii din Salcia, a cărei viață nu este mai ușoară. 24 de ani a lucrat cu un salariu mizer la grădinița din sat.
 
Ea a muncit și în străinătate, însă a revenit acasă ca să fie alături de mezina, Magdalena. Anul trecut a rămas și fără soț, care a suferit în războiul de pe Nistru. Ca să acopere cheltuielile pentru operația fiicei sale, femeia a muncit vara aceasta într-o livadă din Orhei.
 
Un lucru stabil nu găsește în sat, iar de la Guvernul Sandu primește mai puțin de 500 de lei. Acum, cei cinci copii ai surorii și cu fiica Svetlanei dorm toți pe vatră și împart puținele haine și jucării pe care le au. Micuţa Magdalena ne-a spus că își dorește mult o păpuşă
 
Toţi cei care sunt gata să le ajute pe cele două surori, pot suna la 0693 36 214 sau 0685 51 897. Donaţiile pot fi făcute în contul bancar, transferurile pot fi făcute în lei, euro și dolari.
Total
0
Shares
Total
0
Share