VIDEO // Albinele cuceresc capitala. Mai multe roiuri au fost observate pe mașini, străzi și în Piața Centrală

În ultimele zile, tot mai mulţi internauţi publică fotografii şi secvenţe video cu albine care se grămădesc în roi prin capitală. Insectele se opresc pe mașini sau chiar pe trotuar.

Ministerul Agriculturii a precizat, la solicitarea redacţiei Realitatea.md, că este vorba despre un fenomen natural, obişnuit pentru această perioadă, cunoscut drept roire. Mai exact, o colonie de albine se divide pentru a forma o nouă colonie. Specialiștii mai spun că actualmente există condiții potrivite pentru reproducerea insectelor.

”Roiurile de albine, în general, nu sunt agresive, fiind în căutarea unui nou loc pentru a-și stabili colonia. Atâta timp cât nu sunt provocate, ele nu prezintă un pericol pentru oameni. În cazul în care cetățenii observă un roi de albine, îi îndemnăm să apeleze la Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova sau să contacteze un apicultor local. Apicultorii sunt pregătiți corespunzător pentru a recolta roiurile în siguranță și pentru a le racola într-un mediu optim”, a comunicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Agriculturii, Daniela Turculeț.

Amintim că, marți, la Piața Centrală au fost filmate mii de albine și un agricultor care intervenea pentru a le prinde. Cazuri similare s-au produs în mai multe sectoare ale capitalei, unde insectele și-au făcut loc pe mașini și pe trotuar.

Total
0
Shares
Total
0
Share