VIDEO // Alexandr Petkov promite să nu admită revenirea mafiei gunoiului la Bălți, promovată de consilierii din partea socialiștilor, PAS și a partidului lui Grigorișin

Conducerea interimară a Direcției reparație și construcție drumuri (DRCD) Bălți, numită de socialiști, PAS și partidul lui Grigorișin, încearcă să reînvie „mafia gunoiului”. Acest lucru a fost declarat de primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, în cadrul unei conferințe de presă convocate după ședința Comisiei municipale pentru situații excepționale în legătură cu problema evacuării deșeurilor.

Primarul a calificat problema ca fiind creată artificial. El a explicat că toate contractele de evacuare a gunoiului din Bălți sunt gestionate exclusiv de DRCD. Această întreprindere colectează banii, pe care toți locuitorii din Bălți îi plătesc pentru evacuarea gunoiului, iar datoriile au fost acumulate exclusiv din cauza utilizării necorespunzătoare a fondurilor:

„Datoriile au fost acumulate anul trecut în perioada de „asfaltări preelectorale” și au depășit cinci milioane de lei, ele nu au nicio legătură cu colectarea deșeurilor”.

„Cei care conduc această întreprindere municipală și cei care i-au numit sunt pe deplin responsabili pentru revenirea mafiei gunoiului. Ei vor haosul gunoiului în Bălți, dar noi nu vom permite acest lucru!”, a declarat primarul.

Viceprimarul de Bălți, Ghenadie Șmulschi, a argumentat că DRCD colectează anual de la populație circa 26 de milioane de lei pentru evacuarea gunoiului, cu un profit de 4,6 milioane de lei. Administrația cheltuie însă acești bani „pe ce vor ei”.

„Aceasta este problema, utilizarea necorespunzătoare a banilor pentru orice cred ei că au nevoie, chiar și dincolo de profit. Serviciul ar trebui să fie prestat în fiecare zi, în baza banilor care le sunt achitați de populație, și să nu încerce să îl lege economic și financiar de Primărie”, a spus Șmulschi.

Astăzi, în cadrul ședinței Comisiei municipale pentru situații excepționale, reprezentantul Cancelariei de Stat la Bălți, Vladimir Rusu, precum și serviciile guvernamentale din oraș, controlate de acesta, au refuzat să susțină planul de soluționare a crizei de la DRCD, propus de edilul orașului. Petkov a explicat acest lucru prin faptul că scopul PAS este lichidarea întreprinderii municipale DRCD.

Total
0
Shares
Total
0
Share