(video) Alexandru Jizdan: „Timp de patru luni din MAI au plecat circa 800 de profesioniști.”

alezandru jizdan mai, pdm

Deputatul fracțiunei Partidului Democrat din Moldova, Alexandru Jizdan, în cadrul conferinței de presă susținute azi 9 octombrie, acuză actuala Guvernare că nu ar face nimic pentru remedierea situației criminogene și numărul mare de accidente care au loc în ultima perioadă.

Fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, spune că din cauza incompetenței actualei guvernări, au fost eliminați din sistemul circa 800 de angajați profesioniști strict pe criterii politice, aceasta ducând la îngreunări în activitatea instituției.

Asistăm în ultimele 10 zile la mai multe accidente rutiere în lanț, care sunt soldate cu zeci de oameni răniți și morți. Oamenii sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă. Aceste mesaje au fost transmise actualei guvernări, iar aceștia le-au catalogat drept declarații politice. Am văzut câteva tentative ale prim-ministrei Maia Sandu de a convoca o ședință dedicată acestui subiect care avea menirea să rezolve această problemă. Cu părere de rău, asistăm mai des și mai des la accidente rutiere cu implicarea transportului public. Problema mare este că aceste ședințe sunt organizate de dragul ședinței. Nu asistăm la vreo schimbare. Când au venit la guvernare, pentru a se răzbuna, au alungat din MAI mulți oameni care aveau experiență de zeci de ani. Doar în patru luni din sistem au plecat circa 800 de oameni. Avem un vid enorm al profesioniștilor în sistem. Pe când eu eram ministru, astfel de situații erau repede soluționate. Din sistem au plecat oameni instruiți, inclusiv de experți internaționali. Rog actuala guvernare să readucă specialiștii din domeniu”, a declarat ex-ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share