Actualitate

VIDEO // Alexandru Pînzari: Relațiile pe care le avem cu România sunt relații de suflet întrucât vorbim aceeași limbă, ne leagă o istorie și o cultură comună

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Apărării, Alexandru Pânzari, și-a exprimat regretul că nu a putut veni să întâmpine medicii veniți din România pentru a ajuta R.Moldova în lupta cu COVID-19 din cauza unor probleme de sănătate și și-a exprimat gratitudinea pentru ajutorul frățesc.

„Relațiile pe care le avem cu România și cu Ministerul Apărării Naționale al României întrucât vorbim aceeași limbă, ne leagă o istorie și o cultură comună”, a declarat Alexandru Pânzari.

„Avem obligația morală să le mulțumim celor 42 de medici și asistenți medicali militari din România care au venit, la sfârșitul săptămânii trecute, să ne sprijine în lupta cu COVID-19! Mulțumesc omologului meu român, ministrului Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, pentru deschidere și suport! Una dintre cele mai importante resurse este cea umană, iar medicii sunt cea mai mare SPERANȚĂ a noastră, în aceste momente. Suntem siguri că #împreună vom reuși! Vă asigurăm de tot RESPECTUL nostru!”, a scris Pânzari pe Facebook.

Amintim că o echipă de medici și asistenți români a început o misiune de două săptămâni în R. Moldova, pentru a-și ajuta colegii la combaterea epidemiei de coronavirus. Ei sunt repartizați în spitalele din Chișinău, Cahul și Bălți. Tot ieri, la Chișinău au ajuns și primele donații din partea României.

Citește și: Zinaida Grecianîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova

loading...

Comments are closed.