VIDEO // Ambasadorul SUA, Dereck Hogan vine cu un mesaj în limba română în contextul pandemiei COVID-19

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a venit cu un mesaj, rostit în limba română, în contextul pandemiei COVID-19. Oficialul anunță că Ambasada SUA la Chișinău continuă să activeze, însă, personalul instituției lucrează de acasă.

„Atât eu, cât și personalul american și local al Ambasadei rămânem la Chișinău, muncind pentru a menține în forță relația bilaterală puternică de care SUA și Republica Moldova se bucure de mulți ani”, a anunțat ambasadorul american.

Cu referire la cât de mare este amenințarea acestui virus, Dereck J. Hogan a precizat că în cadrul Ambasadei personalul este rugat să lucreze de acasă cât mai mult posibil și să evite adunări în grupuri mari unde infecția se poate răspândi mai ușor.

De asemenea, reprezentanții Ambasadei au decis să limiteze serviciile consulare pentru a evita formarea grupurilor mari. „Asta ne va permite să ne concentrăm pe acordarea serviciilor de urgență cetățenilor americani”, a comentat ambasadorul.

Oficialul american a anunțat și despre consumabilele medicale donate de către Carolina de Nord Spitalului Mamei și Copilului.

„Noi am oferit sprijinul SUA pentru Republica Moldova în timp ce țara combate această amenințare. Lucrăm împreună cu Guvernul Republicii Moldova pentru a ajuta la obținerea truselor de testare adiționale din surse de încredere. Distribuim consumabile medicale donate de către prietenii noștri din Carolina de Nord Spitalului Mamei și Copilului pentru ajutat la îngrijirea bolnavilor. Și suntem gata să facem și mai mult în strânsă consultare cu Guvernul Republicii Moldova”, a spus Dereck J. Hogan.

Totodată, ambasadorul a anunțat că în curând Republica Moldova va fi părăsită de voluntarii Corpului Păcii, plecarea acestora făcând parte dintr-o retragere la nivel global.

„Îmi pare rău să vă văd plecând, dar aștept cu nerăbdare să salut succesorii care vor veni în Moldova odată ce vor permite circumstanțele. Am cooperat strâns timp de 30 de ani și nu avem de gând să îi permitem aceste crize, deși grave, să ne perturbeze cooperarea”, a conchis ambasadorul Dereck J. Hogan.

Citește și: OFICIAL: Cele 5 subiecte care au fost discutate astăzi la Președinție

Total
0
Shares
Total
0
Share