(video) Analist politic de curte al blocului ACUM la Jurnal TV: Alegerile vor fi câștigate de PDM!

Directorul Institutului pentru Inițiative Strategice, Vladislav Kulminski, a declarat în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV că alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, vor fi câștigate de către echipa Partidului Democrat din Moldova (PDM). Kulminski este și un susținător activ al Maiei Sandu, activând cu lidera PAS în cadrul Băncii Mondiale.

“Partidul Democrat și-a creat un sistem defensiv foarte bine eșalonat. Echipa condusă de Plahotniuc nu are cum să piardă aceste alegeri.”, a declarat Kulminski.

Probabil Kulminski a făcut această declarație luând în calcul și tendințele ultimelor sondaje, care arată că PDM este singura formațiune care câștigă teren electoral, ajungând pe locul 2 în topul preferințelor electorale ale moldovenilor. Chiar și sondajul realizat de BOP-ul lui Arcadie Barbăroșie, a cărui soție este membru al biroului politic național al PAS, a plasat partidul condus de Vlad Plahotniuc pe locul 2, în timp ce PAS și Platforma DA abia pe locuirle 3 și 4, la limita pragului electoral. Mai mult decât atât, sociologul Barbăroșie a declarat că într-un sondaj mai importante sunt tendințele alegătorilor, nu pocentajul concurenților electorali.

Kulminski mai este cunoscut și pentru declarațiile făcute în susținerea agresiunii rusești din Ucraina. În decembrie 2018, împreună cu Natalia Morari, Vladislav Kulminski a fost inclus în Baza de date al Centrului de Cercetare al Crimelor contra Securității Naționale al Ucrainei. Autortii proiectului Mirotvoreț îl învinuiesc pe expertul de la Institutul de Inițiative Strategice de manipulare a opiniei publice și imixtiune în treburile interne a statului ucrainean. Drept dovadă pentru includerea acestuia în listă la fel servește emisiunea Politica de la TV8, unde Kulminschi a spus că accidentul din Marea Azov, în urma căruia rușii au reținut mai mulți marinari ucraineni, este o provocare realizată de către Poroșenco pentru a obține beneficii electorale.

Total
0
Shares
Total
0
Share