VIDEO // Andrei Năstase amintește celor care vor demisia lui Stoianoglo cum a ajuns acesta procuror general al țării: ”Să ne explice Olesea Stamate”

Ex-liderul PPDA, Andrei Năstase a venit cu o replică către deputații PAS care cer demisia Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, amintind că acesta din urmă a ajuns în funcție pe timpul Olesei Stamate, care acum este deputat PAS, transmite Telegraph.md

Astfel, Năstase amintește că Stoianoglo a devenit Procuror General în cadrul unui concurs organizat de către Ministerul Justiției, iar pe atunci ministrul Justiției a fost Olesea Stamate, actuala deputată PAS, respectiv dânsa ar fi trebuit să se explice.

Ex-ministrul MAI spune că dacă se dorește mult demisia lui Stoianoglo, cei din PAS o pot face, dar doar în termeni legali.

”Stoianoglo a ajuns, pe baza unui concurs, în fruntea Procuraturii Generale. Concursul l-a organizat Ministerul Justiției, cu doamna Stamate în frunte care astăzi este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Acei oameni trebuie să iasă și să spună ce-a fost la acel concurs, cum s-a întâmplat atunci, pe baza unei legi neconstituționale”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța.

Amintim că partidul pro-prezidențial a dat de înțeles că așteaptă demisia lui Stoianoglo. Despre aceasta a a scris deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Citește și: VIDEO // Ce se va întâmpla cu emisiunea ”Președintele Igor Dodon răspunde”. Anunțul făcut de liderul socialist

Total
0
Shares
Total
0
Share