(Video) Andrian Candu a prezentat cele mai importante reforme implementate de Parlamentul Moldovei, legislatura a XX-a

Andrian Candu a prezentat bilanțul activității Parlamentului de legislatura a XX-a, pdm plahotniuc, partidul democrat din moldova, guvernul filip, drumuri bune, prima casa, pensii majorate, locuri de munca bine platite,

Președintele Parlamentului Andrian Candu a prezentat bilanțul activității Parlamentului de legislatura a XX-a în perioada anilor 2015 – 2018, în cadrul unei conferințe de presă. Speakerul a punctat principalele reforme implementate cu sprijinul Parlamentului. Este vorba despre reforma Procuraturii, a sistemului electoral, a sectorului financiar-bancar, îmbunătățirea climatului investițional și a mediului de afaceri, reforma regulatorie și a raportărilor financiare, adoptarea pachetului de integritate și combaterea corupției.

Președintele Parlamentului s-a referit și la relațiile externe dezvoltate în cei 4 ani de mandat. Andrian Candu a menționat dezvoltarea unui parteneriat fără precedent cu Statele Unite ale Americii și promovarea a două rezoluții în susținerea Republicii Moldova în Congresul și Senatul SUA. Diplomația parlamentară s-a concretizat și printr-un parteneriat puternic între Republica Moldova, Ucraina și Georgia.
 
Actuala legislatură a Parlamentului a abordat sistemic controlul parlamentar. În premieră, Parlamentul a adoptat metodologia și a început să implementeze analiza ex-ante și evaluarea ex-post a legilor adoptate.
 
Totodată, în cei 4 ani de activitate, Legislativul a manifestat o deschidere fără precedent, fiind organizate un număr record de audieri și consultări în comisii, desfășurând numeroase campanii de informare și colaborând cu societatea civilă în îmbunătățirea legislației.
Total
0
Shares
Total
0
Share