(video) Andrian Candu: PDM ar dori ca toți deputații să fie lipsiți de imunitatea parlamentară

Candu în Parlament, Deputații din Moldova nu vor mai avea asistenți personali, partidul democrat, pdm plahotniuc, alegeri 2019, votul mixt, democratie stat de drept, 

Astăzi, fiind întrebat despre declarațiile lui Igor Dodon, privind faptul ca s-ar putea cere ridicarea imunitatii unor deputați, Andrian Candu a spus că nu comentează afirmațiile șefului statului, însă PDM ar dori ca toți deputații să fie lipsiți de imunitatea parlamentară, transmite Protv.md.

“N-am să comentez declarațiile șefului statului. Vreau să vă spun ca echipa PD a avut câteva tentative de modificare a Constituției, în tot ce ține la ridicarea imunității parlamentare, deoarece noi am considerat ca deputații, alături de alți cetățeni, trebuie să se bucure de aceleași drepturi și obligații. Nimeni să nu fie nu mai presus de lege. Iata de ce eu cred ca fracțiunea PD, luând în considerare intențiile și initiațivele pe care le-a avut, de fiecare dată va aproba orice ridicare de imunitate, deoarece doar justiția trebuie să dea nota și nu aici în plenul parlamentului”, a declarat Candu.

Amintim că deputaţii PDM au lansat iniţiativa excluderii imunităţii parlamentare, ca parte a strategiei de reformare a clasei politice, încă în luna martie 2017. Atunci, deputații din PLDM și cei din PSRM s-au opus și Constituția nu a fost modificată din cauza voturilor insuficiente. Menționăm că schimbările în Constituție se fac cu votul a 67 din cei 101 deputați din Parlament RM, adică 3/5 din totalul aleșilor poporului.

Total
0
Shares
Total
0
Share