Economic

VIDEO // Antisanitarie totală la o întreprindere de producere a apei carbogazoase din Bălți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un agent economic din municipiul Bălți, specializat pe producerea, depozitarea și comercializarea apei minerale carbogazoasă, a fost documentat de ofițerii de investigații ai Direcții investigații Nord a Inspectoratului Național de Investigații, fiind suspectat că ar activa ilicit și în condiții antisanitare.

În timpul percheziției efectuate la secția de producere, polițiștii au depistat și ridicat peste 800 de butelii pline cu apă carbogazoasă, a câte 2 l fiecare, făra acte de provenienţă. Tot acolo au găsit 204 butelii goale destinate pentru apă, 800 de tichete pentru sticle, 500 de accesorii pentru asamblarea buteliilor cu sifon, 13 butelii pentru bioxid de carbon și utilaj improvizat pentru îmbutelierea produsului.

De asemenea, s-au depistat încălcări ale normelor sanitare, iar actele de provenienţă a produselor nu au fost prezentate. Marfa, în sumă totală de aproximativ 80 000 de lei, a fost ridicată și urmează a fi supusă expertizei de specialitate.

Agentul economic riscă să-i fie sistată activitatea și să achite o amendă de 6000 de lei pentru încălcarea regulilor de comerţ și 15 000 de lei pentru achiziţionarea, păstrarea, transportul şi comercializarea ilegală a valorilor materiale.

În context, recomandăm tuturor cetățenilor să cumpere apă minerală și băuturi răcoritoare numai din locuri amenajate, autorizate și care asigură condițiile igienico-sanitare specifice. Dacă aveți dubii în privința calității și valabilității, evitați să procurați, pentru că vă puneți sănătatea în pericol.

Menționăm că, Poliția împreună cu alte instituţii abilitate, vor desfăşura în continuare controale în unităţile de alimentaţie publică, verificând calitatea, etichetarea, depozitarea şi modul de păstrare şi comercializare a alimentelor.

loading...

Comments are closed.