VIDEO // Arina Spătaru își anunță revenirea în politică: ”Vă spun sincer, și mie îmi este frică!”

Ex-deputatul Arina Spătaru a decis să revină în viața politica din Republica Moldova, scrie Nordnews.md

De această dată, fosta membră a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) va prelua conducerea partidului politic „Acțiunea Democratică”, fondat de politicianul Mihai Godea.

Motivul pentru care Spătaru se întoarce pe arena politică ar fi dezamăgirea cetățenilor în actuala guvernare.

„Am discutat cu mai mulți oameni, cu lideri locali și regionali din diferite partide, inclusiv cu partidul ,”Acțiune Democratică”. Sunt onorată de propunerea acestora de a conduce o forță proaspătă și capabilă de schimbările care sunt necesare în societate„, a declarat Arina Spătaru, politician.

În discursul său rostit în fața clădirii fostei prefecturi a Județului Bălți, care mai este și monument istoric, Spătaru a adus mai multe critici la adresa actualei Guvernări PAS.

„Această guvernare slabă și răutăcioasă, îmi asum acest termen, a ales să se răfuiască cu cei săraci și fără putere, în vreme ce infractorii notorii, se plimbă liber prin R. Moldova și pe străzile capitalelor europene„, spune Arina Spătaru.

Ex-deputata a menționat că rata sărăciei și cea a criminalității au crescut în ultimii doi ani, fapt care scade din ratingul politic al actualei garnituri guvernamentale.

„Fenomenul infracțional a scăpat de sub control. De la cazul de pe Aeroportul Internațional Chișinău și până la violuri, tâlhării și alte violențe pe străzile cu aer European din Chișinău, dar și în satele și orașele din R. Moldova.”

Partidul pe care îl va conduce Arina Spătaru va avea o nouă denumire, un nou statut și un nou program de activitate.

„Plec astăzi de la Bălți, la Chișinău și de acolo voi călători zilnic în toată republica și voi face tot ce pot pentru a consolida o nouă forță politică pro-europeană. Arina Spătaru, cu o nouă echipă consolidată, va veni cu un nou statut, program și denumire nouă, despre care noi vom întreba și consulta cu cetățenii. Desigur, pentru că Arina Spătaru va fi omul echipei, Arina Spătaru va pleca acolo unde va considera de cuviință echipa partidului„, a mai adăugat Arina Spătaru.

Cât despre alegerile locale din 5 noiembrie, politiciana a refuzat să vină cu detalii, referitor la candidatura sa pentru fotoliul de primar al mun. Bălți.

„Ca orice partid, ne propunem să dezvoltăm un partid activ, să fie un partid al liderilor, al oamenilor notorii din teritoriu. Vom acorda atenție tuturor localităților și ne propunem anul acesta să participăm și la alegerile locale.”

Congresul Partidului Politic „Acțiunea Democratică”, la care Arina Spătaru urmează să fie votată în rol de președinte, va avea loc pe 8 august, la Chișinău. Arina Spătaru s-a lansat în politică în anul 2015 și a fost deputată pe listele Platformei DA din 2019 până în Legislatura precedentă.

Total
0
Shares
Total
0
Share