Politic

(VIDEO) Aspen Energy Summit: Moldova este determinată să asigure o legătură energetică puternică, indestructibilă cu Uniunea Europeană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului RM, Andrian Candu a participat astăzi la Aspen Energy Summit, ediția aniversară, 160 de ani de la înființarea în Ploiești a primei rafinării moderne din lume.

„Vectorul european al Republicii Moldova se va măsura în mod real în metri cubi de gaz și megawați de energie electrică livrați, odată cu implementarea până la capăt a proiectului privind gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău și a proiectelor de interconectare a sistemului electro-energetic al Moldovei cu cel al României. Sunt proiecte cruciale ce vor reduce dependența față de livrările din Est și vor contribui la fortificarea securității în regiune”, a declarat Andrian Candu.

Organizat anual de către Institutul Aspen România, Aspen Energy Summit oferă posibilitatea dezbaterilor și luarea de decizii importante pentru mediul regional de afaceri și pentru factorii de decizie politică din sectorul energetic din zona Marea Neagră – Marea Caspică.

 

loading...

Write A Comment