Alte știri

VIDEO // Au CÂȘTIGAT ani de pușcărie. Doi tineri din Criuleni au dat buzna într-un oficiu poștal și l-au golit de bani si bilete de loterie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi tineri din orașul Criuleni riscă să-și petreacă următorii 4 ani după gratii după ce au golit un oficiu poștal din satul Drăsliceni, raionul Criuleni. Tinerii ar fi deteriorat lăcata și ar fi pătruns în incinta clădirii pe timp de noapte, de unde au sustras bilete de loterie, opt pachete recomandate și 1 598 de lei, prejudiciul total fiind de peste 12 mii lei, transmite Telegraph.md, cu referire la Unimedia.info

Totul s-ar fi întâmplat în seara zilei de 25 noiembrie, poliția fiind alertată de către angajata oficiului poștal. Aceasta a povestit oamenilor legii că, venind la serviciu, a depistat geamul din față deteriorat și semne că ar fi pătruns cineva în interior.

La fața locului, oamenii legii au stabilit că în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, persoane necunoscute, prin forțarea geamului din termopan, au pătruns în sediul oficiului poștal, unde au deteriorat lacătul agățător de la safeul metalic și au sustras bilete de loterie, opt pachete recomandate și 1 598 de lei. Prejudiciul se ridică la 12511 de lei. Edificiul nu are supraveghere video și nici pază.

În urma acțiunilor speciale de investigații întreprinse de către polițiștii din Criuleni, suspecții au fost identificați. Aceștia s-au dovedit a fi doi tineri din satul Drăsliceni.

În cadrul audierilor, tinerii și-au recunoscut integral, declarând „că au avut din timp o înțelegere de a pătrunde în sediu”.

După ce au furat bunurile, aceștia au mers într-o locuință părăsită și au împărțit bunurile între ei. Totodată, după răzuirea biletelor de loterie, suspecții au mai câștigat 4000 mii de lei. Din acei bani, tinerii și-au cumpărat produse alimentare, articole din tutun, alcool și jocuri online în internet cafe.

Tinerii sunt cercetați în stare de libertate având obligația de a se prezenta la organul de urmărire penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă în mărime de la 650 la 1350 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.

În continuare se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii și stabilirii altor figuranţi, precum şi apartenența acestora la comiterea altor infracțiuni.

VIDEO // Un bărbat din Șoldănești s-a ales cu dosar penal, după ce a urcat beat la volan

 

loading...

Comments are closed.