Social

(Video) Au fost efectuate 13 percheziții: Arme, muniții și droguri ridicate de polițiști și procurori

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ca urmarea a unei informații operative, ofițerii Direcției misiuni speciale (DOS) a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii PCCOCS au deconspirat un grup de persoane din orașul Ștefan Vodă și mun. Chișinău suspectate de păstrarea, modificarea și comercializarea armelor și munițiilor aduse ilegal și prin contrabandă din regiunea transnistreană și Federația Rusă cât și a substanțelor narcotice.

Astfel, ca urmare a 13 percheziții (mun. Chișinău, orașele Ialoveni și Ștefan Vodă) la domiciliile și mijloacele de transport a figuranților, au fost depistate și ridicate masă vegetală de culoare verzuie și miros specific, asemănător cu marijuana, semințe de cânepă, 75 plante de cânepă, 11 grenade de model F-1, arme și muniții de diferite tipuri, 21 cuțite de luptă și vânătoare cu diferite dimensiuni (iatagane ect), telefoane mobile ce aparțin figuranților.
 
De menționat, gruparea a fost documentată de către ofițerii de investigație timp de câteva luni de zile, astfel, de către agentul sub acoperire au fost achiziționate câteva grenade, un pistol confecționat artizanal și substanțe narcotice. Obiectele au fost sigilate conform procedurii şi expediate Centrului tehnico-criminalistic, pentru a fi expertizate în condiţii de laborator şi emitere a rezultatelor finale.
 
În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor. La moment trei persoane persoane sunt reținute. Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă de la 2 la 7 ani de închisoare.
loading...

Comments are closed.