Politică

VIDEO // Avocatul ex-judecătorului ucrainean Ceaus anunță că a reușit să comunice cu clientul său. Unde se află acum ex-judecătorul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Avocatul fostului judecător ucrainean Mykola Chaus, Rostislav Kraveț, anunță că a reușit să comunice cu clientul său, care în prezent se află în custodia Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), informează TV8

Într-o intervenție video, Kraveț spune că starea lui Mykola Chaus nu este cea mai bună, însă consideră corect că SBU îi asigură securitatea.

„Am reușit să comunic cu el. El nu se află în cea mai bună stare. Cred că el se află în pericol și cred că e foarte corect ce face SBU că îi oferă și asigură securitatea”, a spus Kravet.

Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a confirmat că fostul judecător, Mykola Chaus, dispărut în condiții suspecte de la Chișinău, la începutul lunii aprilie, se află în custodia sa. Reprezentanții instituției spun că, în prezent, acesta primește îngrijiri medicale.

Într-un comunicat de presă, SBU precizează că o persoană a sunat pe 30 iulie la linia directă a Serviciului și a spus că un om, care s-a prezentat drept Mykola Chaus, a venit la unul dintre consiliile sătești din regiunea Vinița și a cerut să fie chemați ofițerii SBU.

„Ulterior, anchetatorii au primit de la Mykola Chaus informații că a fost răpit, încarcerat și supus unor acte ilegale. În urma acestor declarații, au fost luate măsuri pentru a fi oferită siguranță ex-judecătorului. În prezent, el primește îngrijiri medicale. Soția acestuia a fost informată separat despre acest lucru, iar anchetatorii SBU sunt în contact permanent cu rudele”, se arată într-un comunicat al SBU.

Serviciul de Securitate neagă că l-a răpit pe Mykola Chausși amintește că în mai 2021 a inițiat o anchetă cu privire la acest caz, la bază având prevederile Constituției, potrivit cărora viața umană este cea mai mare valoare.

Menționăm că Mykola Chaus a fost găsit într-un sat din regiunea Vinița îmbrăcat doar în chiloți. Jurnaliștii ucraineni au publicat și o poză cu Mykola Chaus, făcută cel mai probabil în sediul unui inspectorat de poliție, din regiune.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a spus că nu a fost informată de către autoritățile ucrainene despre găsirea fostului judecător Mykola Chaus, într-un sat din regiunea Vinița. PCCOCS a anunțat că se va adresa Kievului cu o cerere de comisie rogatorie.

Amintim că Mykola Chaus ar fi fost răpit din centrul Chișinăului la începutul lunii aprilie. Pe acest caz, oamenii legii au pornit o anchetă și chiar au reținut două persoane care ar fi implicate în dispariția fostului magistrat din Ucraina. Cazul a fost investigat și de o comisie specială parlamentară.

Fostul judecător ucrainean a apărut de atunci în mai multe filmulețe video în care a spus că este bine, dar nu a oferit detalii legate de circumstanțele dispariției sale și nici oamenii din spate.

Mykola Chaus a fugit în anul 2016 de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova.

Citește și: FOTO // Mykola Chaus, doar în chiloți, într-un sat din Ucraina. Le-a spus polițiștilor că a fost răpit de persoane necunoscute

loading...

Comments are closed.