VIDEO // BĂLȚI: Cât piața este închisă hoții fură bunuri din gherete

În vreme de pandemie, hoții au prins curaj. În ultimele două săptămâni, la piețele din Bălți au fost sparte mai multe gherete, de unde a fost sustrasă marfă în valoare de zeci de mii de lei.

Administrația întreprinderii municipale „Asociația Piețelor Bălți”, refuză să comenteze cele întâmplate.

Un vânzător din Piața Centrală, victima hoților, ne-a spus sub protecția anonimatului, că a rămas cu pagube de 40 de mii de lei. Hoții i-au spart ghereta ziua în amiaza mare și au furat banii adunați pentru chirie dar și alte servicii de întreținere a punctului comercial. Proprietarul spune că până a fi instituită starea de urgență, s-a adresat către administrația pieței, pentru a suplini numărul paznicilor, însă nu a fost auzit.

Inițial, am venit cu o rugăminte la administrația pieței, de a angaja încă un paznic, deoarece ei sunt doar doi, iar noi nu știm cât vom sta în carantină. Iar oamenii vor să mânânce în fiecare zi. După care m-am adresat și vecinilor, poate să facem ture, în fiecare zi cineva să vină și să vadă cum stau lucrurile, însă nimeni nu mi-a atras atenție”, s-a plâns vânzătorul.

De frică să nu fie prădați, unii vânzători au început să evacueze din gherete toată marfa, în plină carantină.

“Am eliberat astăzi o singură gheretă, mâine mă duc să eliberez și pe a doua”.

Îmi este frică că m-oi pomeni fără marfă ” spun vânzătorii.

Furturi au fost înregistrate și la piața „Caraciobanu”. Aici, într-o singură noapte au fost sparte trei gherete. Potrivit unor reprezentanți ai pieței, paznicii nu reușesc să intervină în timp util.

În această noapte am avut trei tentative de furt. Au deschis trei gherete. Aceleași semne. Mă adresez către comercianți, aveți gherete și ați instalat doar un singur lacăt. Paznicii nu reușesc, sunt trei oameni. Noi i-am prins, dar oamenii legii i-au eliberat”, a menționat un reprezentant al pieței.

Comercianții se tem că hoții nu se vor opri aici și se vor trezi cu gheretele goale.

Pentru ce noi achităm în fiecare lună paza? Angajați oameni, inslați mai multe dispozitive de iluminare”.

Dacă nu vom ieși la muncă, va fi și mai rău”.

Acesta este doar începutul”.

Noi nu o să avem cu ce trăi”, s-au plâns comercianții pe rețelele de socializare.

Șeful întreprinderii municipale „Asociația Piețelor Bălți”, Iurie Vlas, a refuzat să ne ofere un comentariu la telefon. El nu a menționat ce măsuri va întreprinde pentru a nu mai admite astfel de cazuri.

Oamenii legii au reținut o persoană suspectată de spargerea unei gherete din piața „Caraciobanu” și sunt în căutarea complicilor.

Referitor la acuzațiile în adresa poliției, precum că făptașul a fost eliberat, oamenii legii au declarat, că în perioada pandemiei, sunt arestate doar persoanele care au săvârșit infracțiuni deosebit de grave.

Pe cazul dat a fost pornit un proces penal. Poliția investighează cazul.Oamenii legii îndeamnă administrația întreprinderii municipale „Asociația Piețelor Bălți”, să suplineze numărul paznicilor, în cotextul în care, poliția este antrenată într-un șir de acțiuni în legătură cu pandemia de coronavirus.

Citește și: Spitalul de Urgență a primit din partea unui donator anonim un videolaringoscop

Total
0
Shares
Total
0
Share