Alte știri

VIDEO // Cameramanul Primăriei Chișinău a fost agresat în timp ce documenta ilegalitățile dintr-un parc din sectorul Râșcani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cameramanul Primăriei Chișinău a fost agresat de către proprietarul terenului de lângă parcul de pe strada Miron Costin din Capitală, în timp ce își îndeplinea munca. Despre acest incident au comunicat reprezentanții instituției, într-un comunicat de presă, pe 12 aprilie curent. Menționăm că edilul Capitalei, Ion Ceban, i-a făcut din deget proprietarului, întrucât a promis că va construi o biserică, dar a vândut terenul, pe care ulterior au fost instalate mai multe gherete, scrie tv8.md

Primăria Chișinău spune că în anul 2003, Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a oferit cu titlu gratuit terenul dat pentru a fi construită o biserică, după care acest teren a fost vândut. Prin urmare, Direcția Comerț a oferit notificări la trei unități de comerț din cele opt care sunt pe teritoriu.

„Notificările au fost eliberate până la aprobarea Regulamentului cu privire la desfășurarea activității de comerț care prevede eliberarea schemelor de amplasare a gheretelor conform licitațiilor. Pentru cinci cereri a fost emis refuz și acestea se află ilegal pe acel teritoriu privat. Pentru ca aceste gherete să activeze, au nevoie de notificare, în caz contrar ele activează ilegal.Insist să fie luate toate procedurile legale și să fie responsabilizați cei care încalcă legea”, se arată într-un comunicat al instituției.

Menționăm că terenul aflat în proprietate privată, pe teritoriul Parcului Afgan din sectorul Râșcani al Capitalei, pe care urma să fie ridicată o biserică, a fost transformat într-un adevărat târg.

În loc de lăcașul de cult, pe acea porțiune au apărut tot felul de gherete și instalații. Primarul Ion Ceban s-a arătat indignat și a cerut responsabililor de la Pretură și poliție să ia măsuri, iar spațiul să fie evacuat.

loading...

Comments are closed.