(Video) Când va începe PDM procesul de negocieri pentru formarea majorităţii parlamentare?

Când va începe PDM procesul de formare a majorităţii parlamentare, partidul democrat din moldova, vlad plahtniuc pdm, parlament moldova 2019 pavel filip, alianta pdm sprm, socialistii si democratii,

Fracţiunea Partidului Democrat (PDM) intenţionează să înceapă săptămâna viitoare procesul de formare a majorităţii parlamentare. Despre aceasta a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa Parlamentului, premierul Pavel Filip, ales deputat la alegerile din 24 februarie şi devenit preşedinte al fracţiunii.

Potrivit lui, actualul Parlament nu este încă pe deplin funcţional, deoarece nu au fost alese organele de conducere, fără de care nu pot fi adopte legi. “În primul rând, trebuie creată majoritatea parlamentară, însă, din păcate, suntem nevoiţi să constatăm că prima şedinţă constitutivă a fost scurtă. A fost anunţată o pauză, timp în care trebuie purtate negocieri pentru formarea unei majorităţi”, a spus Filip.
 
El a reamintit că PDM i-a invitat pe liderii blocului ACUM la negocieri şi, dacă discuţiile ar fi avut loc, atunci şedinţa ar fi fost mai eficientă.  “Este una să stai în opoziţie, să protestezi şi să critici, iar alta este responsabilitatea guvernării. Am certitudinea că această pauză va fi folosită eficient şi sper că vor începe discuţiile între fracţiunile parlamentare, exponenţii partidelor şi deputaţii independenţi, astfel ca săptămâna viitoare să putem constitui o majoritate parlamentară. Nu cred că, în cazul de alegeri anticipate, structura parlamentului se va schimba mult. Prin urmare, cei care se opun categoric negocierilor şi formării unei coaliţii pur si simplu îşi bat joc de cetăţeni şi cheltuiesc banii publice. Cetăţeanul a votat, de aceea este necesar să înceapă discuţiile pentru a nu dezamăgi oamenii”, consideră vicepreşedintele PDM.
 
Potrivit lui Filip, deocamdată este prea devreme pentru a vorbi despre funcţia care prezintă mai mult interes pentru PDM (de preşedinte al Parlamentului şi de premier) deoarece în această chestiune trebuie să prevaleze pragmatismul, nu preferinţele personale. 
Total
0
Shares
Total
0
Share