(Video) Candu: Camere de luat vederi în secțiile de votare – o ideie bună pentru desfăşurarea alegerilor libere şi corecte

andrian Candu, Camere de luat vederi în secțiile de votare, o ideie bună pentru desfăşurarea alegerilor libere şi corecte, pdm, alegeri 2019, partidul democrat din moldova, plahotniuc filip, 

Instalarea camerelor de luat vederi în secțiile de votare este considerată de președintele Parlamentului, Andrian Candu, o ideie bună pentru desfăşurarea alegerilor libere şi corecte în Republica Moldova.

Candu și-a motivat opinia în felul următor:

  1. Este o idee foarte bună să fie instalate camere de luat vederi în absolut toate secțiile de vot.
  2. Camerele de vederi trebuie instalate în așa fel încât să fie păstrat secretul votului.
  3. Camere de vederi trebuie instalate și înregistrarea să se facă în așa fel încât să nu existe manipulări în timpul zilei, să nu fie transmisiuni online ce se întîmplă în toate secțiile de vot. Dar să fie înregistrări pentru a asigura, eventual pe viitor anumite proble – dacă va fi necesar.
  4. Dacă nu greșesc asta a fost și una din ideile opoziției. Înseamnă că aici avem o opinie acceptată, într-adevăr este o idee bună, sper foarte mult lucru ăsta să se realizeze, să se reușească până la alegerile parlamentare să se schiziționeze camerele, să fie instalate, să fie făcut soft-ul necesar pentru calculatoare în așa fel încât să fie un mecanism funcțional – a declarat Andrian Candu.

Cu instalarea camerelor de luat vederi urmează a se ocupe Comisia Electorală Centrală (CEC).

Amintim că alegerile parlamentare din 2019 vor avea loc în data de 24 februarie. Scrutinul va fi efectuat în baza sistemului electoral mixt, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova. Pe de o parte acest sistem a fost criticat de unele partide de opoziție, pe de altă parte foarte mulți cetățeni s-au arătat doritori de ași alege deputații prin vot direct (uninominal).

Total
0
Shares
Total
0
Share