(Video) Candu în Parlament: Deputații din Moldova nu vor mai avea asistenți personali! Iată de ce

Candu în Parlament, Deputații din Moldova nu vor mai avea asistenți personali, partidul democrat, pdm plahotniuc, alegeri 2019, votul mixt, democratie stat de drept, 

Deputații din Moldova nu vor mai avea asistenți personali. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

“Intenția ca în următorul Legislativ deputații Republicii Moldova să li se aloce un buget forfetar, așa cum se întâmplă și în alte parlament din Europa, iar în baza acestui buget deputații vor putea să-și deschidă birourile în teritoriu, vor putea suporta costuri legate de transport, de birotică și inclusiv vor putea angaja dacă este cazul experți, vor putea lucra cu ONG-uri. Astfel în fiecare lună va exista un buget alocat și va exista un o procedură simplificată de raportare”, a declarat Candu.

“Ceea ce presupune în schimb, însăși instituția asistentului de deputat dispare în sine ca necesitate. Iată de ce asistentul va putea să se transforme în acest expert care va fi angajat de deputat în baza bugetului forfetar”, a adăugat Speakerul.

Amintim că în prezent în Parlamentul Moldovei sunt 101 deputați și fiecare are cîte un asistent personal salarizat din bugetul de stat. Vedeți mai jos declarația lui Andrian Candu în plenul Parlamentului.

Total
0
Shares
Total
0
Share