(Video) Cât va costa construcția totală a Arenei Chișinău? Răspunsul oficial

cât va costa construcția Arena Chișinău, andrian candu, partidul democrat din Moldova, pdm,  Sam Investment Company, vlad plahotniuc, guvernul filip

Lansarea oficială a Arenei Chișinău a avut loc în acest weekend, la 7 luni după ce autoritățile și-au anunțat intenția de a construi primul complex multifuncțional sportiv din Moldova care să respecte standardele internaționale, scrie

Menționăm că în luna august la Chișinău a fost semnat un contract între partenerii publici și privați cu privire la implementarea acestui proiect. În special, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării este partener de stat, o companie de stat a fost înființată pentru a implementa proiectul Arena Națională, compania turcă Summa Turizm Yatirimciliği Anonim Șirketi este partenerul privat, iar proiectul va fi implementat de Sam Investment Company.

În conformitate cu contractul, partenerul privat se angajează să asigure proiectarea, finanțarea, dotarea tehnică și punerea în funcțiune a arenei sportive; crearea unei zone multifuncționale cu o capacitate de cel puțin 4.000 de locuri; construirea unei parcari pentru o mie de locuri, o zonă separată pentru antrenamente și evenimente mici, o zonă separată pentru parcul acvatic, tratamente spa și fitness, o piscină olimpică cu standuri pentru 500 de spectatori și cel puțin 8 terenuri de tenis, unităţi de catering etc. Compania turcă va construi complexul multifuncțional în termen de 12 luni de la obținerea unui permis de construcție.

Pentru implementarea proiectului Arena Chișinău, a fost alocat un teren de 69,2224 hectare între Chișinău și Stauceni, din care 10 hectare sunt destinate direct construcției arenei și a tuturor zonelor sportive convenite, parcări, facilități de catering etc., iar restul de 59,2 hectare sunt pentru garantarea obligațiilor de stat faţă de partenerul privat și pentru dezvoltarea în viitor a acestei zone. Întregul teren va fi transferat la balanța întreprinderii de stat nou-create Arena Națională cu capital de stat 100%. Costul total proiectului este de 43 de milioane de euro.

Returnarea investițiilor partenerului privat va fi efectuată din contul veniturilor din activitățile de exploatare a arenei şi din bugetului de stat în termen de 12 ani în tranșe egale.

Total
0
Shares
Total
0
Share