(Video) Ce spun oamenii: PRO sau CONTRA reducerii numărului de deputați în Parlament de la 101 la 61?

Ce spun oamenii din stradă: PRO sau CONTRA reducerii numărului de deputați de la 101 la 61, parlament moldova, pas maia sandu, platforma da nastase, pdm plahotniuc, alegeri 2019, referendum 24 febraurie, revocarea deputatilor 

În aceeași zi cu alegerile parlamentare din 24 februarie, în Republica Moldova va avea loc un referendum național la care se va propune reducerea numărului de deputați de la 101 la 61. Totodată cetățenii vor vota Pro sau Contra posibilității ca parlamentarii să poată fi revocați. Acest referendum se va organiza la propunerea Partidului Democrat.

La moment Partidul Comuniștilor se opune reducerii numărului de deputați în Parlament, partidele PAS și DA conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase propun boicotarea acestui referendum, iar alte partide încă nu și-au expus public poziția.

Reporterul Telegraph a mers astăzi să discute cu oamenii din stradă ce cred ei despre acest subiect. Părerile au fost împărțite, deși unii sunt împotrivă, totuși majoritatea cetățenilor au declarat că sunt de acord să fie micșorat numărului de deputați de la 101 la 61. Oamenii consideră că într-o țară așa mică ca Republica Moldova se poate de guvernat și cu mai puțini deputați. Totodată, după această reformă va scădea și volumul cheltuielilor financiare pentru întreținerea aleșilor poporului pe parcursul celor 4 ani.

Urmăriți în video de mai jos reacțiile vorbitorilor care au acceptat să-și expună opinia la cameră:

Total
0
Shares
Total
0
Share