VIDEO // Chirtoacă spune că PAS este finanțat cu milioane de euro din Uniunea Europeană

În contextul scandalului cu finanțarea externă a campaniei electorale PAS, ex-primarul Dorin Chirtoacă acuză Uniunea Europeană de implicare directă în alegerile din Republica Moldova, transmite Telegraph.md

Chirtoacă  spune că foarte multe ONG-uri și posturi de televiziune din țară susțin PAS-ul datorită faptului că sunt plătiți cu milioane de euro, din UE, de facto ele făcând campania electorală pentru partidul prezidențial.

”Uniunea Europeană este implicată. În special este implicată Germania și respectiv, Bruxelles-ul, instituțiile europene. Ei prin toate ONG-urile care sunt susținute cu granturi, proiecte din Vest, fac acțiuni de mobilizare civică, de convingere, de promovare a tuturor acestor lucruri europene, de altfel, în mare parte bune, dar pe lângă asta ei mai promovează și o anumită forță politică pro-europeană, și anume partidul PAS, în special, de vreme ce platforma DA, vedeți că a rămas undeva în derizoriu. Deci această structură de organizații civice, neguvernamentale, presă inclusiv, și site-uri, și televiziuni, care primesc finanțări de milioane de euro, deja multă lume spune ”presa PAS” pur și simplu, la fel și ”ONG-urile PAS”, de fapt cu ei este dusă această campanie”, a declarat Chirtoacă în cadrul unui live.

Citește și: Fostul șef al poliției ucrainene: ”Maia Sandu ar fi implicată în răpirea lui Chaus, pentru a-l ajuta pe Zelenski în luptele politice din Ucraina”

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share