VIDEO // Cine minte? Fondatorul PPDA o contrazice pe Maia Sandu și spune că lidera PAS a decis singură în cazul asumării de răspundere

Maia Sandu, PAS, Platforma DA, ACUM, blocul ACUM, asumarea de raspundere, Dinu Plingau, deputat PPDA, Nastase, asumarea de raspundere a Guvernului Sandu, motiune de cenzura impotriva Guvernului Maiei Sandu

Maia Sandu minte atunci când declară că s-a consultat cu exponenții Platformei DA atunci când a venit cu ideea asumării de răspundere care a și dus la demiterea Guvernului prin moțiune de cenzură. Cel puțin asta reiese din declarațiile unui fondator al Platformei DA, dar și a mai multor deputați.

În cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA, lidera PAS a fost întrebată despre cine a venit cu ideea ca să-și asume răspunderea în privința numirii candidaților pentru funcția de Procuror General, sau dacă a fost o idee proprie.

“Nu contează, a fost o idee de echipă, am lucrat în echipă acolo și a fost ideea care a apărut în echipă, nu este un om anume.”, a declarat Maia Sandu.

De cealaltă parte, fondatorul Platformei DA, dar și fost ministru în Guvernul Sandu, Stanislav Pavlovschi, a declarat că Maia Sandu a luat decizia de una singură fără a se consulta cu cei din PPDA.

”Din câte știu eu nici colegii mei din Platforma DA nu au știut ce  va face premierul Maia Sandu. Aceasta a fost decizia ei personală care nu a fost consultată nici măcar în bloc.”, a declarat Stanislav Pavlovschi într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Declarațiile lui Stanislav Pavlovschi sunt susținute și de deputații Platformei DA, care spun că au aflat de la televizor despre intențiile Maiei Sandu.

DINU PLÎNGĂU, deputat PPDA, pentru Publika TV: “Despre asumarea politică a Guvernului schimbării legii procuraturii am aflat de la televizor, cel puțin nu de la televizor am aflat, dar probabil cu jumătate de oră până la asumarea Guvernului.”

Mai mulți formatori de opinie susțin că Maia Sandu a provocat intenționat căderea Guvernului pe care l-a condus aproape jumătate de an din cauza că nu a dat rezultate economice și sociale, fapt care-i știrbea serios din imagine. Prin asumarea de răspundere, lidera PAS s-a asigurat că va fi demisă, iar astfel va putea să se pregătească pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, ea având potențial ca să adune capital politic doar din opoziție.

https://www.youtube.com/watch?v=mYdpIVbWZ1w&feature=youtu.be

 

Total
0
Shares
Total
0
Share