(video) Comisia Electorală Centrală a decis câte milioane de lei vor fi alocate pentru alegerile parlamentare anticipate

cumpararea alegatporilor, alegatori cuimparati, psrm cumpara alegatorii, psrm transnistria
 

Comisia Elecotrală Centrală s-a reunit astăzi pentru o ședință. Pe ordinea de zi, erau 6 subiecte de bază, printre care aprobarea devizului de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare noi din data de 20 octombrie 2019 pentru funcția de deputat în unele circumscripții electorale uninominale.

În cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale, încheiate cu puțin timp în urmă s-a aprobat devizul de cheltuieli pentru alegerile parlamentare anticipate în patru circumscripții. Astfel, aproximativ 11 milioane de lei vor fi alocați din economiile de la scrutinul din 24 februarie.

Amintim că pe 4 circumscripții, vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. Pe circumscripția numărul 50 (Europa de Vest), a fost aleasă Maia Sandu, care a devenit prim-ministrul Republicii Moldova. Pe circumscripția 33 (suburbiile Chișinăului), a fost ales Andrei Năstase, care a devenit ministru al afacerilor interne. Pe circumscripția cu numărul 17 (Nisporeni), a fost ales Vladimir Plahotniuc, care a anunțat că și-a depus mandatul, iar pe circumscripția 48 (Transnistria) a fost ales Viorel Melnic, implicat în raportul Kroll, care este și cumătrul lui Igor Dodon.

În toate circumscripțiile de mai sus, funcția de deputat a rămas vacantă, iar în data de 20 octombrie, odată cu alegerile locale ordinare, vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Total
0
Shares
Total
0
Share