Politic

VIDEO // Conferință de presă MAEIE: Prim-ministrul Ungariei va vizita, în timp apropiat, Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va efectua în timpul cel mai apropiat o vizită în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, în timpul briefingului cu omologul său ungar, Péter Szijjártó.

„Suntem în așteptarea vizitei prim-ministrului Ungariei în Republica Moldova în viitorul apropiat și în așteptarea vizitei prezidențiale în Ungaria”, a declarat Ciocoi.

Totodată, Aureliu Ciocoi a declarat că prețuiește viziunile comune dinte Ungaria și Republica Moldova asupra lucrurilor care se întâmplă în regiune, dar și în relațiile bilaterale dintre statele noastre.

Omologul său ungar a evidențiat importanța majoră a Parteneriatului Estic și rolul important al Moldovei în comunicarea dintre Est și Vest.

„Parteneriatul Estic poate fi o istorie de succes”, a punctat Szijjártó.

„R. Moldova are un rol important în crearea dialogului pragmatic între Est și Vest, dat fiind că țara are statut de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice”, a declarat oficialul maghiar.

Într-un final, diplomatul ungar a mai promis că Budapesta va trimite în timpul apropiat doi diplomați experimentați în R. Moldova pentru a ajuta Chișinău în ceea ce privește integrarea europeană a țării.

Citește și: Cine este fostul Prim-ministru care vrea să asiste la o ședință a Guvernului Chicu?

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.