VIDEO // Contrabandă cu marfă în valoare de 2.000.000 de lei cumpărată de la KM 7 Odesa

Marfă de contrabandă

Mai mulți membri ai unei grupări infracționale au fost reţinuţi în flagrant de ofiţerii Serviciului Vamal şi procurori, în cadrul unui dosar de contrabandă. În urma perchezițiilor, a fost ridicată marfă în valoare de circa 2 milioane de lei.

Activitatea infracțională a grupării a fost documentată pe parcursul a patru luni, fiind acumulat probatoriul necesar pentru incriminarea infracțiunii de contrabandă în proporții deosebit de mari.

Astfel, ca urmare a măsurilor speciale de investigații și a acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că bunurile erau procurate de la piața ”KM7” din orașul Odesa (Ucraina) și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control.

Trei membri ai grupării au fost reținuți în flagrant vineri, 31 ianuarie, în momentul descărcării mărfurilor la unul dintre garajele utilizate pentru depozitarea acestora.

Operațiunea a continuat cu 8 percheziții în mai multe depozite clandestine din capitală. În rezultat, au fost depistate mărfuri de larg consum în cantități mari, preponderent articole sanitare și de uz casnic, fără acte de proveniență. Descinderile s-au mai soldat și cu reținerea altor două persoane, care se presupune că ar fi organizatorii schemei de contrabandă.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale a suspecților și identificării tuturor persoanelor implicate.

Învinuiții au fost arestați preventiv pe un termen de 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani.

Citește și: FOTO // Spargeri ca în filmele din Hollywood la Criuleni. Prejudiciul de proporții atinge cifra de sute mii

Total
0
Shares
Total
0
Share