Alte știri

(video) Cristian, copilul minune care vinde lucruri confecționate de el pentru a-și ajuta mama bolnavă

Pinterest LinkedIn Tumblr

El este Cristian. Astăzi vinde cireșe în preajma Pieții Centrale. S-ar părea că este un copil al străzii, sau că e impus de cineva să facă bani din asta. Aparențele înșeală! Vinde pentru că iși dorește să cumpere…un ghiozdan, dar și să își ajute mama.

Povestea lui Cristian a fost mărturisită publicului larg de către jurnalistul Vadim Ungureanu care a fost atras de vocea micuțului Cristian care vindea măcriș de la el din grădină. Băiatul de 12 ani i-a povestit lui Ungureanu despre faptul că imediat după ce termină lecțiile la școală, urcă în microbuz și vine la Chișinău pentru a vinde verdețuri și alte lucruri ca să își ajute mama.

Povestea micuțului Cristian din satul Sireți, i-a impresionat pe jurnaliștii de la Prima Oră, care au încercat să afle mai multe lucruri despre viața și activitatea acestuia. Profesorii și colegii îl caracterizează ca pe un copil cuminte, inteligent și un prieten devotat. Mama acestuia se află într-o stare dificilă, ea cu greu se poate deplasa având la ambele picioare proteze. Astfel, majoritatea treburilor casnice sunt în responsabilitatea lui Cristian.

Amintirile copilăriei lui Cristi sunt legate de fulgii de hârtie, de mărțișoarele confecționate de el, de verdețurile din grădină și cireșele culese care adună veniturile familiei.

Din păcate însă, nenorocirea l-a ajuns și pe Cristian. În această primăvară, medicii au stabilit că băiețelul. „O glandă tiroidă este mai mică decât se cuvine, iar între emisferele creierului este un chist” spune mama copilului.

Istoria aceasta a sensibilizat un număr enorm de oameni. Chiar în perioada reportajului, băiatul a fost sunat de o doamnă din București stabilită în Italia care a întrebat cum ar putea să îl ajute.

Cum e posibil ca un copil să cucerească atâția oameni? Mai modest de fire, Cristian a răspuns „Eu vând lucruri, făcute de mine„, „Dar poate ai o inimă bună și cineva a observat asta?„, „Nu știu precis, posibil că am„, a răspuns Cristian copleșit de emoții.

loading...

Comments are closed.