VIDEO // Cristian Rizea, atac la „prietenul său”: Luigi Forciniti e un interpus de-al lui Plahotniuc, iar Țuțu vinde acolo droguri

Controversatul ex-deputat român, condamnat definitiv în România, Cristian Rizea acuză o tentativă de asasinare într-un restaurant din Chișinău. Rizea susține că a fost otrăvit în incinta acestui local, iar autoritățile camuflează cazul.

Deși era un client fidel, precum și declară într-una din edițiile sale „ Spovedania lui Rizea”, ex-deputatul român avea chiar și masa sa, iar în local se afla aproape în fiecare vineri. Totul însă s-a sfârșit acum câteva luni când și-a pierdut cunoștința chiar în local.

Rizea povestește că la spital i s-a spus clar că a fost otrăvit, iar poliția ar camufla cazul și până la moment nu există încă un învinuit.

Cui aparține localul

În actele publice, localul ar fi administrat de către Pînzaru Ion, tot el ar deține 100% din cota parte a companiei „ENTOURAGE & COMPANY” S.R.L.

Rizea însă susține că de fapt italianul Luigi Forciniti e cel care administrează localul, fiind căsătorit cu Galina Pînzaru, o creatoare de modă cunoscută.

Cum a ajuns localul pe mâna lui Forciniti?

Luigi Forciniti ar mai deține careva localuri în Monaco, fapt confirmat de Cristian Rizea, care declară că ar fi buni cunoscuți cu Gigi Forciniti. Însă Rizea respinge categoric ideea că italianul ar fi cumpărat restaurantul „Entourage” de la Vladimir Plahotniuc.

Ex-deputatul român dezvăluie în premieră că de fapt, soția italianului, Galina Pînzaru, este o rudă apropiată cu sora fostului lider PD, Tatiana Plahotniuc.

În această ordine de idei, Rizea a declarat că de fapt restaurantul din inima Capitalei, ar fi rămas în posesia fostului lider al Partidului Democrat, fugarul Vladimir Plahotniuc. Acesta din urmă i l-ar fi oferit spre administrare lui Forciniti pentru ca localul să-și continue activitatea.

Mai mult decât atât, în incinta localului s-ar continua și vânzarea de droguri organizată de un alt apropiat al lui Vlad Plahotniuc, Constantin Țuțu. Fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, este cercetat în prezent pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații. Procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe imobilul fostului parlamentar și susțin că, fiind persoană cu funcție de demnitate publică, în perioada 2014-2019 a realizat venituri din mai multe surse în sumă totală de 6 455 350 de lei și tot în aceiași perioadă a efectuat cheltuieli în sumă totală de 10 012 207 lei.

Cristian Rizea este fost deputat român, membru al PSD-ului de peste Prut. El este condamnat în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins de la un om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, însă acesta nu-și recunoaște vina.

Cristian Rizea a primit cetățenia moldovenească în 2017, susține el. În 2020, fostul președinte, Igor Dodon, i-a retras acestuia cetățenia, pentru că ar fi obținut-o în mod ilegal. Rizea spune că decretul emis de Dodon este la fel de ilegal și susține că actele sale moldovenești sunt în regulă.

Total
0
Shares
Total
0
Share