Politic

(video) Cristina Pruteanu din Italia atac dur la adresa Maiei Sandu: „Ne-ați folosit, nu mai avem încredere. Eu în diaspora nu votez!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cristina Pruteanu, o moldoveancă care locuiește și muncește în Italia, a postat astăzi un video pe Facebook prin care își manifestă dezamăgirea față de decizia blocului ACUM (PAS, DA, PLDM) de a o propune pe Maia Sandu candidat pe circumscripția 50, adică diaspora moldovenilor din Europa de Vest. Cristina Pruteanu consideră că lidera PAS trebuia să candideze pe o circumscripție din țară, acolo unde este mai greu de luptat, iar din partea diasporei ar fi trebuit să fie înaintat candidat un moldovean care locuiește și muncește peste hotarele țării.

Moldoveanca din Italia a declarat că a dorit să candideze la alegerile din 24 februarie din partea diasporei din UE dar a renunțat la această idee. „Vă spun sincer, am fost și acasă, multă lume mi-a spus candidează. Sincer, da, am vrut s-o fac când am văzut-o pe listă pe doamna Olga Coptu, cu dumneaei aș fi mers în diasporă să mă candidez, cu doamna Maia Sandu nu voi merge. Da, atâta a rămas, luptăm ca să dam jos puterea oligarhică, dar nu cred că mai mult de atât o să se întâmple”, a spus Cristina Pruteanu.

„Poate am făcut mesajul ăsta un pic prea dur, dar asta e realitatea, asta este ceea ce cred eu și cred că mulți din diasporă sunt de acord cu aceste afirmații pe care le fac eu. Asta e oameni buni, continuăm să luptăm singuri, continuăm să căutăm adevărul… am vrut, am visat să ne întoarcem acasă. Eu încă mai fac naveta, deși copii mei sunt în țară, situația este dezastruasă. E dureros când știi că ai un vis, crezi în el, pui inima și sufletul în acest vis și se pierde. Nu văd o continuitate a visului nostru”, a mai spus moldoveanca din Italia.

Cristina Pruteanu transmite politicienilor de la Chișinău că în diasporă a vrut să vadă persoane candidați care zi de zi muncesc acolo și cunosc pe propria piele cât este de greu. „Avem persoane valide, persoane care știu într-adevăr să ceară dreptul, știu la care ușă trebuie să bată, știu cum să vorbească în limbajul celor care sunt aici”, a mai spus femeia. „Eu personal merg în țară să votez, mai ales că pe circumscripția mea unde locuiesc eu este domnul Andrei Năstase. Domnule Andrei, aveți votul meu, din păcate în diasporă votul meu nu-l voi irosit… Haideți să nu ne plângem după asta să ma ieșim la protest, eu personal nu mai ies”, a încheiat ea.

Amintim că astăzi blocul electoral ACUM (DA, PAS, PLDM) a prezentat lista candidaților pe circumscripțiile uninominale la alegerile din 24 februarie 2019. Astfel, Andrei Năstase va candida pe circumscripția 33 (suburbiile de sud ale Capitalei), iar Maia Sandu pe circumscripția 50 (diaspora din Europa de Vest).

Urmăriți în video de mai jos mesajul Cristinei Pruteanu postat astăzi pe Facebook în grupul ADOPTĂ UN VOT.

loading...

Comments are closed.