Alte știri

VIDEO // De ce Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va obține victoria în alegeri. Răspunsul lui Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nu contează denumirea, contează ce se face. Este declarația liderului PSRM, Igor Dodon în contextul întrebării dacă nu s-au obosit oamenii în secolul 21 de Socialiști, transmite Telegraph.md

Conform liderului socialist sunt importante politicele sociale îndreptate spre ridicarea nivelului de trai al cetățenilor.

Mai mult de atât, Dodon menționează că în multe țări guvernarea este asigurată de partide stânga, formațiuni politice din cadrul Internaționalei Socialiste, fiind la putere în respectivele state.

Igor Dodon aduce și exemplul unui stat-membru al Uniunii Europene, precum Ungaria, în care premierul Viktor Orban aplică aceleași metode de lucru ca Partidul Socialiștilor în Republica Moldova, cum ar fi suținerea agriculturii, familiei, valorilor tradiționale etc.

Din acest punct de vedere, fostul șef de stat este convins de victoria PSRM-PCRM în alegeri, din punctul de vedere că echipa de stânga nu operează cu concepte abstracte cum ar fi „corupția”, dar cu termeni concreți ce țin de bunăstarea oamenilor.

„În multe țări, partidele de stânga câștigă. Și Internaționala Socialistă în multe țări este la putere. Chiar și în Europa sunt țări în care partidul nu este socialist, dar acționează după aceleași metode. De aceea, nu este importantă denumirea, dar ceea ce fac, de exemplu, în Ungaria, premierul Orban, el cu astfel de metode lucrează acolo și el primește majoritatea constituțională, el se ocupă cu agricultura, cu susținerea familiilor, valorile tradiționale, el a creat capitalul matern, ceea ce vrem să facem noi acum și el acolo este susținut. De ce? Pentru că el se gândește la simplii cetățeni” a declarat Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Citește și: VIDEO // Un candidat la parlamentare a fost prins cu narcotice pe Aeroportul Chișinău. Acesta are la dispoziție 72 h pentru a se retrage

loading...

Comments are closed.