(Video) Declarații: Antreprenorii apreciază acțiunile Guvernului Filip în ultimii 3 ani de susținere a mediului de afaceri

Antreprenorii apreciază acțiunile Guvernului Filip de susținere a mediului de afaceri, aneta zasavitchi mar, businesmani moldova, pdm plahotniuc, partidul democrat din moldova, reforma fiscala taxe si impozite, carolina linte, reducere tva 

Antreprenorii moldoveni spun că apreciază pozitiv politicile impementate de Guvernul Filip, în ultimii 3 ani, în vederea susținerii a mediului de afaceri. Aceștia afirmă că de mai mulți ani așteptau implementarea reformei fiscale în Republica Moldova, dar asta s-a reușit abia recent.

“Dacă ne referim la domeniu pe care îl reprezentăm noi ca și asociația HORECA, domeniul de alimentație publică îndeosebi, bineînțeles că noi am așteptat foarte mult acea reducere de TVA, care de facto impulsionează agenții economici să se conformeze fiscal, să creeze alte locuri de muncă, să aibă un circuit economic sănătos în cadrul companiei pentru a putea contribui cu taxe și impozite la bugetul de stat. Asta ne-a costat 5 ani”, a spus Aneta Zasavițchi, care reprezintă Asociația Patronală a Restaurantelor din Moldova.

Carolina Linte, reprezentata Asociației Naționale a Producătorilor de Lapte, spune că ei au simțit beneficii încă din 2016, când a fost investit Guvernul Filip. “Dacă va aduceți aminte de criza de lactate din Ucraina în 2015, anume Guvernul Filip a fost acela care a riscat și a aplicat cerințe de protejare a pieții interne. A fost un pas foarte curajos”, a afirmat Carolina Linte.

Premierul Pavel Filip a spus că se bucură că acțiunile Guvernului de susținere a mediului de afaceri sunt apreciate de antreprenori și dau rezultate. “Vom continua cu măsuri pro business pentru a asigura defalcări la buget și o creștere economică durabilă”, a promis Filip.

Total
0
Shares
Total
0
Share