VIDEO // Demonstrație de forță a SUA: 52 de avioane F-35, cele mai avansate din lume, lansate într-un singur val

Avioane de luptă, US Air Force
 

Cele 52 de avioane F-35A, considerate cele mai avansate aeronave militare şi estimate la 4,2 miliarde de dolari, au decolat luni în succesiune rapidă, de la baza aeriană Hill din Utah.

Exerciţiul efectuat de serviciul activ 388 şi de Rezerva 419th Fighter Wings a demonstrat capacitatea Forţelor Aeriene, fiind planificat de câteva luni şi pus în practică tocmai în săptămâna cea mai tensionată a relaţiilor dintre SUA şi Iran, informează Digi24, care citează Mediafax.

Forţele Aeriene americane au efectuat luni un exerciţiu spectaculos, lansând peste 50 de avioane F-35A complet înarmate într-un singur val, la Baza Hill din Utah. Astfel, Statele Unite au demonstrat o capacitate deplină de a lua parte într-un eventual război, a relatat Daily Mail. „Suntem gata să zburăm, să luptăm şi să câştigăm”, a fost mesajul postat pe Twitter ulterior.

SUA au primit primul său F-35A la Baza Forţelor Aeriene Hill în urmă cu patru ani. De atunci, au avut loc antrenamente intense, iar piloţii au participat la numeroase exerciţii de luptă, dar şi în desfăşurarea a două operaţiuni din Orientul Mijlociu. „Fiecare antrenament, exerciţiu, fiecare operaţiune finalizată în ultimii patru ani, toate acestea au reprezentat paşi-cheie în atingerea capacităţii depline de luptă”, ​​a transmis colonelul Steven Behmer, comandant al 388th Fighter Wing. „Acesta este doar începutul operaţiunilor de luptă susţinute de F-35A şi vom rămâne pregătiţi, gata să ne desfăşurăm activitatea oricând şi oriunde va fi nevoie.”

Modelul F-35A este cotat drept cel mai avansat avion militar care a decolat vreodată. Forţele aeriene s-au lăudat anterior că aeronava reprezintă un important factor în asigurarea supravieţuirii şi în menţinerea supremaţiei în spaţiul aerian. Este primul avion a cărui tehnologie îi permite să se sustragă detectării radar cu viteze supersonice, având şi capacitatea de a efectua decolări şi aterizări verticale.

388th Fight Wingers a declarat: „Exerciţiul, planificat luni întregi, a demonstrat capacitatea aeronavelor F-35A prin testarea responsabilităţii personalului, a aeronavelor, a operaţiunilor la sol, a celor de zbor, precum şi a performanţelor de luptă împotriva ţintelor aeriene şi la sol.” S-a insistat asupra faptului că exerciţiul de antrenament de luni nu a fost un rezultat al tensiunilor crescute cu Iranul în urma morţii generalui Qassem Soleimani.

Citește și: Ultima oră! Prima reacție a lui Klaus Iohannis după uciderea generalului Soleimani! Iată ce va face armata română

 

Total
0
Shares
Total
0
Share