Alte știri

VIDEO // Deputații care nu vor vota bugetul pentru anul viitor trebuie să-și asume consecințele, spune Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon susține că deputații care nu vor vota bugetul pentru anul viitor trebuie să-și asume consecințele. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii de vineri, că lipsa unei majorități parlamentare ar putea duce la neaprobarea bugetului, iar aceasta înseamnă stoparea majorărilor de salarii și pensii, a investițiilor în infrastructură și măsurilor de susținere a moldovenilor care vor reveni din diasporă, transmite Telegraph.md, cu referire la Primul.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Va fi o perioadă de incertitudine, se merge fără majorările de salarii, fără nimic și trebuie să și-o asume cei care nu vor vota bugetul și politica fiscală, că nu vor fi majorări de salarii pentru anul viitor și nu vor fi aceste noi inițiative. Sunt sigur că socialiștii le vor susține, vedem ce vor face restul”, a declarat Dodon.

Președintele a precizat că în pofida rezultatelor obținute la alegerile prezidențiale, echipa sa merge cu implementarea acelor lucruri pe care le-a promis cetățenilor. Astfel, în bugetul pentru anul viitor sunt incluse investiții masive pentru reparația drumurilor, construcția apeductelor și sistemelor de canalizare, majorarea salariilor pentru bugetari, inclusiv a doua etapă de majorare a salariilor pentru personalul medical, compensarea impozitelor salariale pentru moldovenii din diasporă care vor reveni în țară și se vor angaja oficial la muncă.

”Acest guvern a depistat sursele necesare și va face față situației care este dificilă și pe parcursul următoarelor luni. Așa că, indiferent de decizia pe care o va lua noul președinte ales, va demite guvernul, va iniția alt guvern, noi putem fi siguri că actualul guvern are proiectul bugetului, politica fiscală și este sigur că poate gestiona situația în continuare”, a spus președintele.

Amintim, liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță a declarat că cei 37 de deputați socialiști vor vota pentru proiectul Legii Bugetului de Stat și și-a exprimat convingerea că același lucru îl vor face și celelalte fracțiuni din Legislativ.

Igor Dodon și-a prezentat agenda până la sfârșitul anului

loading...

Comments are closed.