Economic

VIDEO // Deputații PAS au numit un vicepreședinte la CNPF, cu un salariu lunar în mărime de 100 mii lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații au aprobat desemnarea lui Vitalie Lemne în funcția de membru și vicepreședinte al Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), pentru un mandat de cinci ani. Candidatura acestuia a fost propusă de Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și a fost votată de 57 de deputați.

Noul Vitalie membru și vicepreședinte al Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) va avea un salariu mediu lunar în mărime de 100 mii lei, o remunerație pentru care au fost criticați și foștii șefi ai CNPF.

Întrebat dacă va renunța la funcția sa în cazul reducerii semnificative a salariului, Lemne a dat de înțeles că ar fi împotriva unei astfel de măsuri.

”Dacă salariul DVS ar urma să fie diminuat considerabil, puteți să ne spuneți dacă DVS vă veți păstra determinarea de a exercita în continuate funcția și de a lupta pentru schimbarea în bine a situației din domeniul pieței financiare?”, a fost întrebat Lemne de către deputatul PAS Mihail Druță.

”Știți, eu vin din economia reală și mă uit altfel la aceste aspecte, din punct de vedere financiar. Deci, la noi, permanent, conceptul este așa, că pâinea trebuie să fie ieftină, laptele trebuie să fie ieftin… Nu, pâinea trebuie să fie atâta cât ea costă, dar salariile trebuie să fie așa ca să-ți permiți să cumperi atâta pâine și atâta lapte cât dorești. Noi trebuie să dezvoltăm țara și trebuie să oferim servicii calitative ca să plătim aceste salarii, eu așa mă uit la această întrebare. Dar, omul devine bogat atunci când el câștigă și cheltuie. Eu nu știu dacă v-am răspuns la întrebarea DVS, dar diminuăm salariul așa de mult încât eu să fiu și dator sau cum?”, a fost răspunsul noului vicepreședinte al CNPF.

Șeful Legislativului l-a felicitat pe Vitalie Lemne cu ocazia numirii sale în funcția de vicepreședinte al Consiliului de administrație al CNPF și i-a urat mult succes.

”Sunt multe așteptări. Noi dorim să vedem instituții funcționale, care să se afle în slujba cetățenilor, în special în această perioadă complicată, pe care o parcurge și sectorul privat, și consumatorii de servicii. Ne dorim transparență și reguli corecte”, a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Vitalie Lemne deține experiență de activitate în domeniul bancar și în sectorul real al economiei.

loading...

Comments are closed.