Alte știri

VIDEO // Deputații socialiști propun majorarea salariilor pentru asistenții personali

Pinterest LinkedIn Tumblr

PSRM propune majorarea salariilor pentru asistenții personali care au grijă de persoanele cu dizabilități, informează NTV

Deputatul PSRM, Alla Darovannaia, a declarat că un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament, dar din cauza deciziei președintelui Maia Sandu de a dizolva forul legislativ, documentul va fi propus spre aprobare în Parlamentul ce va fi ales la 11 iulie.

Proiectul de lege presupune asigurarea sustenabilității financiare a serviciului social „Asistență personală”, precum și garantarea prestării serviciilor conform necesităților persoanelor cu dizabilități severe, care prevede completarea sursei de finanțare a Fondului de susținere a populației cu alocații aprobate anual în Legea bugetului de stat.

”Conform datelor prezentate din teritoriu, în prezent activează circa 6000 de asistenți personali și mai este necesar de angajat circa 2500 de unități. Sperăm că majorarea salariilor ne va ajuta ca să atragem acești asistenți care sunt foarte necesari pentru peroanele cu dizabilități”, a spus deputatul.

Serviciul social „Asistență personală” are drept scop oferirea asistenței și îngrijirii copiilor și adulților cu dizabilități severe.

Citește și: DOC // Vladimir Voronin a fost felicitat de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin

loading...

Comments are closed.