Politic

VIDEO // Detalii despre rechemarea lui Ciocoi din funcția de ambasador: „A fost un moft de-a lui Plahotniuc”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, spune că rechemarea sa din funcția de ambasador în SUA a fost făcută la „moftul” fostului lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc. Acesta afirmă că după ce a revenit în R. Moldova a fost forțat să stea în casă și să nu comunice cu nimeni.

Cât privește funcția pe care a deținut-o în administrația prezidențială pe când la șefia statului se afla Igor Dodon, Ciocoi spune că a acceptat-o întrucât era în pericol de a fi demis de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) pe un articol din Codului Muncii, conform căruia ulterior nu mai poți fi angajat.

În cadrul unei emisiuni de la N4, Ciocoi a povestit cum a fost rechemat din funcția de ambasador al R. Moldova în SUA la numai câteva luni de la preluarea portofoliului.

„A fost un moft de-al fostului lider al PDM, care prin interpuși, nici nu a catadicsit să pusă mâna pe telefon să mă întrebe ce se întâmplă, ci i s-au adus la cunoștință informații absolut eronate, false, tendențioase, în baza cărora el a ajuns la concluzia că eu aș face jocul împotriva lui personal”, a spus Ciocoi.

Acesta a povestit că i s-a cerut să își depună demisia pe motive de sănătate, lucru cu care nu a fost de acord.

„Am deținut funcția din august până în noiembrie, când am fost rechemat de urgență. Mi se rupeau mâinile ca să depun cerere din motive de sănătate, pentru a avea acoperire în fața celor de la Washington, cum că sunt bolnav și revin singur acasă. Am spus „nu, din motiv de sănătate nu scriu cererea cu mâna mea”. Înțelegeam că nu aveam șansă să lupt cu sistemul din acea perioadă”, a mai spus prim-ministrul interimar, care a depus cerere de demisie atunci, cu precizarea „din motive personale”.

Acesta susține că „la Washington reacția a fost furibundă, pentru că acolo lumea nu a înțeles ce a fost”.

sursa: ZdG.md

Citește și: Un partid politic își asumă responsabilitatea să întoarcă moldovenilor banii care le-au fost furați de pe ”knijkă”

loading...

Comments are closed.