Politic

VIDEO // Din ce bani trăiește Andrei Năstase? „Consilierii nu au salariu!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul interviului acordat pentru portalul UNIMEDIA, Andrei Năstase mărturisește că trăiește din banii acumulați până acum, deși în declarația de avere a relatat doar două conturi bancare cu 1 leu și 1 euro.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, întrebat de jurnaliști din ce surse trăiește, a spus că nu are un salariu de Consilier Municipal și că ar trăi „ca orice om”  din economii.

Fostul Ministrul al Afacerilor Interne, susține că el a reflectat în declarațiile de avere și acolo putem vedea din ce bani trăiește.

Analizând declarația de avere a acestuia depusă în decembrie 2018 la CEC înainte de Alegerile Parlamentare Generale din februarie 2019, vedem că timp de doi ani, unicul venit al lui Andrei Năstase ar fi fost din vânzarea unui autoturism de marca Mercedes S class cu suma de 35 000 Euro. Însă, după alegerile parlamentare din februarie 2019, presa din Moldova a scris că Năstase și-ar fi procurat o altă mașină nouă din salon, de modelul Volvo, prețul căreia ajunge la 1.000.000 de lei, în jur de 50.000 Euro.

Deși declară că ar trăi din economiile făcute de-a lungul vieții, Andrei Năstase totuși a reflectat în declarația de venit două conturi bancare, unul în lei și altul în Euro, pe care ar avea 1 Leu și respectiv 1 Euro.

Averea lui năstase by Cosoi Petru on Scribd

Unicii bani care ar fi venit în familia lui Andrei Năstase pe parcursul anilor 2017 și 2018, e salariul soției și îndemnizațiile lunare a copiilor care locuiesc în Germania, potrivit liderului PPDA, într-o casă închiriată.

În schimb liderul PPDA deține nouă terenuri și 11 construcții, inclusiv casa din suburbia Codru estimată la peste 2,239 de milioane de lei.

Citește și: VIDEO // Maia Sandu TAIE elanul prezidențial al lui Năstase: „Sondajele vor arăta cine trebuie să fie candidatul unic”

 

 

 

loading...

Comments are closed.