VIDEO // Maia Sandu TAIE elanul prezidențial al lui Năstase: “Sondajele vor arăta cine trebuie să fie candidatul unic”

fundația germană Konrad-Adenauer, Platforma DA, Maia Sandu, Nicolae Josan, PPDA, PAS, ACUM, Andrei Năstase, alegeri, alegeri 2020, Igor Dodon, divergențe în blocul ACUM, cine va fi presedinte, președintele țării

Maia Sandu taie elanul prezidențial al lui Andrei Năstase, ce a spus recent că se pregătește intens de alegerile prezidențiale din 2020. Lidera PAS a declarat în cadrul unui interviu că se vor face sondaje care vor arăta cine eventual ar trebui să fie candidat unic al partidelor PAS și Platforma DA.

Maia Sandu a insistat că acum ar fi prea devreme să se discute despre alegerile prezidențiale, dar a accentuat că se vor face sondaje care vor arăta cine este mai popular și respectiv cine să fie candidatul unic, dacă se va merge pe această formulă.

“E prea devreme să discutăm despre acest lucru (n.r. alegeri prezidențiale), desigur că vom discuta și până atunci mai este timp și vom vedea cine are șansa cea mai mare… Inclusiv prin sondaje, e foarte clar că sunt măsurători în care putem să avem încredere.”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru Cotidianul.md.

Declarația Maiei Sandu vine după publicarea ultimului sondaj de opinie, care a arătat că Andrei Năstase s-ar bucura de încrederea a doar 1,7% din moldoveni, în timp ce lidera PAS ar fi cotată la peste 18%.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat pe data de 17 decembrie curent într-un interviu pentru Unimedia.md, că blocul ACUM nu mai există, iar dânsul personal se pregătește intens pentru alegerile prezidențiale.

În cadrul acelui interviu, Năstase a accentuat că dânsul a cedat în anul 2016 în fața Maiei Sandu, dând de înțeles că ar aștepta în 2020 ca deja lidera PAS să facă pentru el același lucru.

Telegraph.md amintește că în cadrul alegerilor prezidențiale din 2016, Năstase a cedat pe ultima sută de metri în fața Maiei Sandu, fiind mai mult presat de o parte a societății civile ca urmare a rezultatelor unor sondaje realizate la comanda Maiei Sandu cu scopul de a desemna astfel “Candidatul unic” al partidelor PAS cu DA. Unul din sondajele de atunci a fost finanțat de fundația germană Konrad-Adenauer. Această fundația a finanțat în trecut și foștii consilieri ai Prim-ministrului Iurie Leancă, printre care și Vladislav Kulminski, care ulterior a fost și consilierul Prim-ministrului Maia Sandu.

Exponenții Platformei DA scriau în 2016 că ceea ce face fundația apropiată de Maia Sandu, ar fi gogoașe toxice pentru popor.

fundația germană Konrad-Adenauer, Platforma DA, Maia Sandu, Nicolae Josan, PPDA, PAS, ACUM, Andrei Năstase

Citește și: După ce Năstase a anunțat că blocul ACUM nu mai exista, Maia Sandu admite negocieri cu PDM

 

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share