Social

(video) Doi bărbați reținuți de Poliție pentru vânzarea de băuturi alcoolice contrafăcute

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații Direcției Nord a INI  au dat peste cap afacerile ilegale cu alcool a doi bărbați din Rezina și Fălești. Aceștia vindeau băuturi alcoolice chiar de la domiciliu fără dovada originii și a provenienței.

În primul caz este vorba despre un bărbat de 70 de ani, locuitor al orașului Rezina. In urma perchezitiilor la domiciliul acestuia,  polițiștii au depistat și ridicat peste 100 de sticle a câte 0,5 litri, pline cu lichid de culoare cafenie, cu miros specific de alcool, sub denumirea mărcilor  „Călărași” și ”Kvint”, timbre, etichete, sticle goale, dopuri pentru sticle, toate în valoare de aproximativ 20 000 lei.  Audiat de polițiști acesta a declarat că băutura a fost adusă din regiunea Transnistreană, după care o îmbutelia. O sticlă de alcool era vândută cu 50 de lei. 

Un alt bărbat identificat de  poliţişti este din Fălești. La domiciliul acestuia au fost descoperite circa 200 de sticle  cu băuturi pline cu lichid, sub denumirea mărcilor „Staro Russkaia” și „Pșenicinaia”, pregătite pentru comercializare, etichete, capace, sticle pentru îmbuteliere precum şi alte recipiente. Valoarea bunurilor constituie circa 15 000 lei.

În ambele cazuri producția  a fost confiscată, iar cei doi riscă o amendă de până la 3000 de lei.

Poliţia solicită cetăţenilor să procure produse doar din magazinele autorizate prin lege, întrucât îşi pun în pericol viaţa şi sănătatea, procurând băuturi alcoolice din puncte neautorizate.

loading...

Comments are closed.