VIDEO // Doi bărbați reținuți pentru șantajarea unui chișinăuian cu 10 000 de lei: Unul se dădea drept “maior” de poliție

Ofițerii INI, de comun cu procurorii PCCOCS, de comun cu anunță reținerea a doi bărbați pentru șantajarea unui chișinăuian cu vârsta de 20 de ani, în a doua jumătatea a anului 2023, de la care pretindeau ilegal 10 000 de lei.

Bănuitul cu vârsta de 43 de ani din Chișinău a fost ajutat de către tânărul victimă cu diverse lucrări în gospodărie o anumită perioadă, în schimbul unui automobil. După finalizarea lucrărilor convenite, însă, angajatorul a pretins că tânărul i-ar mai datora și această sumă de bani.

Așa cum amenințările cu răfuiala fizică au fost ignorate de către tânăr, în schema de șantaj și-a făcut apariția „maiorul” cu vârsta de 30 de ani.

Acesta și-a atribuit fals titlul la sugestia primului bănuit și i-a declarat tânărului, într-un local din Chișinău, că-i pornește dosar penal pentru răpirea automobilului pentru care lucrase la primul bănuit. Iar pentru ca tânărul să evite pedeapsa penală, „ofițerul” l-a determinat pe tânăr să semneze o recipisă, cu impunerea termenului de prezentare a sumei până la sfârșitul lui 2023.

Tânărul, însă, a depus plângere la autorități. Prin urmare, oamenii legii au descins cu percheziții, cu sprijinul angajaților „Fulger.” La domiciliile acestora, a fost ridicată inclusiv o armă de auto-apărare cu bile de cauciuc și cartușe (cu permis expirat de 2 ani), telefoane mobile, purtători de informații, dar și peste 100 litri de lichid asemănător alcoolului etilic ce urmează să fie supus expertizei.

Ambii au fost escortați pentru audieri la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), iar pe parcursul investigațiilor aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share