Politic

VIDEO // Dorin Chirtoacă acuză TV8 de manipulare politică. Mariana Rață: Cum să nu manipulez?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dorin Chirtoacă, șeful Partidului Liberal, totodată și pretendent la funcția de președinte al Republicii Moldova din partea Mișcării UNIREA, acuză postul de televiziune TV8 de manipulare politică, după ce a participat la emisiunea Cutia Neagră cu Maria Rață, dar și urmare a unor articole promovate intens pe portalul acestei televiziuni.

Chirtoacă este supărat pe faptul că TV8 și-a permis să titreze articole tendențioase despre veniturile și cheltuielile sale, subiecte preluate foarte rapid și de alte surse mass-media de la Chișinău, în special de cele afiliate PAS și Maia Sandu.

Sub conducerea Alei Nemerenco, 16 milioane de lei din fondul Ministerului Sănătății au fost utilizați ilegal

Liderul PL a acuzat TV8 în timpul unei conferințe live pe pagina sa de pe Facebook. Acesta a prezentat și mai multe probe care ”obligă presa să-și corecteze titlurile”.

”Aș vrea să fac ceva matematică, pentru a dezminți minciunile care se spun în presă de câteva zile. Atrag atenția că informația pe care o s-o prezint acum îi obligă pe cei din presă să-și corecteze titlurile”, a spus Chirtoacă, arătând cu degetul la o știre publicată pe tv8.md

Liderul PL a mai spus că a fost nevoit să combată manipulările TV8 și în timpul emisiunii Cutia Neagră, după ce Mariana Rață a încercat să-l facă vinovat de eșecul înregistrat de Olesea Stamate (PAS) la alegerile parlamentare în circumscripția Hâncești, care au avut loc în martie curent.

În emisie directă, Maria Rață susținea că Olesei Stamate nu i-ar fi ajuns câteva zeci de voturi pentru a ajunge deputat, iar neparticiparea lui Chirtoacă în acea campanie electorală ar fi salvat-o și că azi PAS ar fi avut un deputat în plus. Însă, după pauza de publicitate, Dorin Chirtoacă i-a demonstrat realizatoarei Cutia Neagră, că Stamate a pierdut la o diferență de peste 600 de voturi, deci nu în lipsa a 10-20 de voturi, așa cum s-a insinuat și insistat în timpul emisiunii.

La revolta lui Chirtoacă, Mariana Rață a spus că nu poate să nu manipuleze în timpul emisiunii ei.

Menționăm că TV8 a primit recent o finanțare în sumă de 1,2 mln.$ din partea Guvernului SUA, pentru consolidarea capacităților tehnice și financiare. În context, unele figuri politice de la Chișinău susțin că banii au fost alocați pentru finanțarea indirectă a campaniei electorale în folosul Maiei Sandu, ceea ce este ilegal și o ingerință gravă a Guvernului SUA în alegerile prezidențiale din țara noastră.

OFICIAL // Cadrele didactice care vor face ore suplimentare vor primi adaos la salariu

loading...

Comments are closed.