Alte știri

VIDEO // Două hectare de cânepă, depistate de poliție la Căușeni. Un bărbat este cercetat penal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, locuitor al satului Hagimus, raionul Căușeni, este cercetat penal, fiind suspectat de cultivare și creștere a drogurilor în cantități deosebit de mari, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Ca rezultat al acțiunilor de investigație, angajații Inspectoratelor de Poliție Căușeni și Bender, în comun cu angajații Direcției Investigații „Centru” din cadrul INI al Inspectoratului General al Poliției, sub conducerea Procuraturii raionului Căușeni au depistat ieri, 3 iunie, pe teritoriul satului Hagimus un lot de teren cu destinație agricolă, cu suprafața de 2 ha, unde creșteau plante de cânepă.

Plantele, bine îngrijite, erau semănate printre rânduri. Acestea au fost transmise pentru efectuarea expertizei, iar ulterior vor fi nimicite. Actualmente, bănuitul este cercetat în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 1 la 6 ani.

Inspectoratul General al Poliției informează că, începând cu 1 iunie până la 31 august curent, pe întreg teritoriul țării se desfășoară operațiunea ”Mac – 2020”, care are drept scop combaterea consumului şi traficului ilicit de droguri, în special al celor de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care se ocupă de cultivarea lor.

Citește și: O femeie și un bărbat sunt cercetați penal pentru trafic de minori în scop de exploatare sexuală

loading...

Comments are closed.