VIDEO // După recepționarea vaccinului Sputnik, în Chișinău ar putea fi lansată etapa a 3-a de vaccinare

Primarul general al capitalei, Ion Ceban anunțat că va propune autorităților centrale ca în Chişinău să fie demarată etapa III de vaccinare împotriva COVID-19, transmite Telegraph.md

Acest lucru a fost anunțat de către edil,  în cadrul ședinței operative de astăzi.

Ceban spune că la ora actuală sunt suficiente doze de vaccin pentru a oferi posibilitatea tuturor doritorilor din capitală să se imunizeze împotriva coronavirusului.

Actualmente la Centrul municipal de vaccinare şi în policlinicile din municipiu este disponibil vaccinul Astra Zeneca, recent la Chişinău a ajuns Sputnik V, iar în curând vom avea şi serul procurat de către Guvern.

Primarul afirmă că la cantitatea actuală disponibilă de vaccinuri, specialiștii spun că poate fi demarată etapa III de imunizare, dar în acest sens este necesar de așteptat să se pronunțe specialiştii din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale.

⁃ Se planifică ca la Centrul municipal de vaccinare să fie imunizate în continuare organizat grupurile profesionale.

⁃ În paralel, procesul de vaccinare continuă în AMT-uri şi Centrele Medicilor de Familie, dar şi în Centrele de Sănătate din suburbii.

Imunizarea are loc la dorinţă.

⁃ Pentru sporirea accesului la vaccinare, se analizează posibilitatea deschiderii altor spatii de imunizare.

În prezent în municipiu cicra 21 000 persoane au primit prima doză de ser.

Specialiştii sunt de părerea că procesul decurge lent, iar numărul celor vaccinaţi este mic, ceea ce denotă faptul că oamenii încă sunt reticenţi în ceea ce priveşte beneficiile vaccinării împotriva COVID-19.

Iată de ce  Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale îi va fi propus ca în municipiul Chişinău, unde fluxul de oameni este mare, să demareze etapa III de vaccinare.

“Am solicitat DGASS să mobilizeze capacitățile de vaccinare în Centrul de imunizare și în punctele de vaccinare, inclusiv cu extinderea programului de imunizare și în zilele de sâmbătă și duminică – conform deciziei Comisiei Situații Excepționale a municipiului Chișinău.

În final, deşi suntem în a cincea săptămână de descreştere a numărul de îmbolnăviri cu coronavirus, rog toată lumea să fie în continuare prudentă şi să respecte recomandările medicilor şi ale autorităţilor.” a scris Ion Ceban, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Pe parcursul săptămânii trecute, peste 300 de persoane au fost documentate pentru încălcarea legislației transfrontaliere și migraționale

Total
0
Shares
Total
0
Share