Alte știri

VIDEO // Exerciţiul tactic “Codru 2020”, desfăşurat la Negreşti

Pinterest LinkedIn Tumblr

Geniştii Armatei Naţionale au participat, astăzi, la exerciţiul tactic „Codru 2020”, desfăşurat la Centrul de instruire militară al Batalionului Geniu din Negreşti.

La etapa finală a aplicaţiilor a fost prezent ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, şeful Marelui Stat Major, general de brigadă, Igor Gorgan şi corpul de comandă al Armatei Naţionale.

Oficialii au urmărit acţiunile geniştilor conform situaţiei tactice la diferite locuri de instruire, revista de front a tehnicii militare reparate, prezentarea bazei materiale pentru situaţii excepţionale şi briefingul de informare despre exerciţiu.

Potrivit comandantului Batalionului de Geniu, locotenent colonel Gheorghe Racu, circa 150 de militari au executat mai multe misiuni: înlăturarea obstacolelor pe traseu, cercetarea unui câmp minat, plantarea unui câmp de mine cu ajutorul plantatorului de mine, precum şi distrugeri cu explozibil.

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari a evidenţiat profesionalismul şi importanţa misiunilor pe care le desfăşoară geniştii militari pe teritoriul ţării noastre.

„Pregătirea de care dau dovadă geniştii la executarea operaţiunilor de deminare este cunoscută de toţi ca fiind una foarte bună. Doar pe parcursul zilei de ieri, geniștii au depistat 28 de obiecte explozive. Totodată, antrenamentele cu implicarea tehnicii speciale genistice dezvoltă capacităţile efectivului în executarea misiunilor de sprijin autorităţilor statului în situaţii de calamităţi naturale, fiecare cetăţean simţindu-se, astfel, protejat şi în siguranţă”, a spus Alexandru Pînzari.

În semn de apreciere a profesionalismului în îndeplinirea misiunilor, dar și pentru eforturile depuse în cadrul deminărilor, ministrul Apărării a decorat un grup de geniști cu medalii și diplome.

De menţionat că exerciţiul „Codru 2020” s-a desfăşurat în conformitate cu planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale şi a avut ca scop dezvoltarea capabilităţilor efectivului pentru îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor atât pe timp de pace, cât şi în situaţii excepţionale.

loading...

Comments are closed.