(video) Fost deputat din Kazahstan despre Ludmila Kozlovska: “În lista neagră a Schengen ajung doar dușmanii Uniunii Europene”

ludmila kozlovska, open dialog, mukhtar ablyazov, maia sandu, ana ursachi, nastase bruxelles, firme de lobby maia sandu, maia sandu bruxelles, parteneri europeni nastase, opozitie moldova, societate civila
 

Fostul deputat în Parlamentul din Kazahstan, Tanirbergen Berdongar, a cărui canal pe YouTube are peste 136 de mii de abonați a postat un videoclip cu puțin timp în urmă în care explică urmăritorilor săi despre Ludmila Kozlovskaya și relația sa cu oligarhul controversat în Kazahstan, Mukhtar Ablyazov.

Berdongar menționează că anume Ludmila Kozlovska este protagonista secvenței video în care oligarhul kazah își consumă plăcerile trupești. Fostul deputat amintește că Ludmila Kozlovska a fost inclusă în lista neagră a Schengen Information System, listă în care sunt incluși doar criminalii și cei spionii care nu pot fi numiți altfel decât dușmani ai Uniunii Europene.

Conform unui raport prezentat în Parlamentul European, fondul Open Dialog, condus de către Ludmila Kozlovska, un ONG specializat în lobby înregistrat în Polonia a fost implicat în războiul hibrid dus de Rusia contra statelor occidentale. Astăzi ONG-urile sunt una din principală armă din mâinile celor care duc un război hibrid prin lobarea intereselor unor oameni de afaceri și politicieni dubioși.

În acel raport, fratele Ludmilei, Piotr, sponsorizează. Piotr Kozlovskii este cetățean al Federației Ruse, care deține uzina “Mayak” ce își are sediul central în Crimeea, aflat sub conducerea FSB-ului fiind unul din puținii furnizori de instrumente pentru submarinele militare rusești. Prin intermediul acestei companii, fundația Open Dialog primește finanțare din partea mai multor oligarhi ruși. În același raport se spune că Open Dialog face lobby intens și foarte scump pentru a nu permite extrădarea lui Mukhtar Ablyazov din Franța în Kazahstan sau Ucraina.

Oligarhul Ablyazov este urmărit de autoritățile din Kazahstan din cauza faptului că a extras mijloace financiare în proporții deosebit de mari din banca kazahă BTA în timp ce era președinte a acesteia. Datorită acestui fond, nu s-a ajuns la extrădarea lui Ablyazov.

Amintim că Ludmila Kozlovska este președintele fundației Open Dialog, ONG care este un partener de încredere al partidelor de opoziție din Republica Moldova, anume PAS și PPDA. În anul 2017, liderii celor două partide au fost prezenți la conferința organizată de fundația condusă de Kozlovska. Totodată, președinta Open Dialog și reprezentanții opoziției din Republica Moldova apar deseori în fotografii la Bruxelles, uneori însoțiți de deputații din Parlamentul European.

Total
0
Shares
Total
0
Share