Alte știri

VIDEO / FOTO // Descoperire de țigări, în valoare de 18 mln de lei, în Portul Constanţa, într-un container care aparține unei firme din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Combaterea Criminalităţii Organizate Porturi Maritime (S.C.C.O.P.M.) al Inspectoratului General al Poliţiei Române şi cei ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au confiscat peste 240 000 pachete cu ţigări nedeclarate aflate într-un container. Firma de comisionar vamal a recurs la această metodă pentru a nu plăti garanția pentru tranzit vamal în cuantum de peste 13 000 000 lei, informează Echipa.md

În data de 16.04.2021, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud și Serviciului Combaterea Criminalităţii Organizate Porturi Maritime (S.C.C.O.P.M.) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au efectuat un control fizic comun asupra unui container, sosit din Rusia pentru o firmă din Republica Moldova.

Conform datelor declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, containerul conţinea 4 920 pachete cu ţigări, pentru care a fost calculată o garanție pentru tranzit vamal în cuantum de 266 371 lei.

În urma verificărilor s-a stabilit că documentele prezentate nu corespund cu realitatea, în fapt fiind descoperită cantitatea totală de 246 000 pachete de ţigări pentru care garanţia vamală s-ar fi ridicat la peste 13 000 000 lei.

Întreaga cantitate nedeclarată (241 080 pachete cu ţigări), în valoare de 3 857 280 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi introducerii acesteia în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă.

Citește și: Găgăuzia ar fi returnat lotul de AstraZeneca autorităților de la Chișinău: „Publicul a arătat neîncredere față de vaccin”

 

loading...

Comments are closed.